info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

VVS-arnas galnaste fynd

Rörmontören Jonathan Becker blev rikskändis när han hittade guldfiskar och räddade dem ur ett avloppsrör. Men för vvs-montörer är det vardag att göra udda fynd, som råttor, peruker och till och med dildos.

Niclas Boring, 28 år, vvs-montör, Vårgårda
”Jag hittade en analdildo med en massa kulor på, samt en gurka och två morötter som någon försökt trycka igenom vattenlåset i en toalett på ett boende för ungdomar. Det hade blivit stopp i toan och ingen begrep varför. Jag fick skruva loss hela wc-stolen och upptäckte då vad som fastnat i kröken. Det blev ju lite känsligt läge när jag upptäckte dildon. Den var svart och bestod av silikon. Allt hamnade i soporna.”

Läs mer om de upphittade guldfiskarna:
Rörmontören Jonathan är guldfiskarnas hjälte
Guldfiskar samlade 20 000 till välgörenhet

Läs också Jan om sitt skrämmande möte: ”Vi låg öga mot öga”

Gunnar Wigenstam, 52 år, vvs-montör, Nyköping
”Jag upptäckte en död råtta som hade stoppat upp i toastolen. Råttan var cirka 15 centimeter lång, uppsvälld och pälsen hade börjat lossna. Det luktade hemskt.
En annan gång hade en pensionär på ett äldreboende proppat ner ett papperslakan i toan och sedan bajsat toan full. Det var ingen hit, en fredag eftermiddag.
På ett hotellbygge började det läcka från kontorstaket. Vi tvingades bryta upp en vägg för att komma åt avloppsröret, tre våningar upp. Någon hade tappat en hammare som fallit ner i röret med sådan kraft att röret gått sönder och läckte.”

Stefan Svensson, 32 år, reliningtekniker, Partille
”Det var stopp i en avloppsstam, så vi åkte dit för att spola. Vi skickade ner en kamera och såg då massor med hårstrån som låg och flöt i vattnet. Jag tänkte ”Vad faan är det här?”, ”Vad ska vi göra nu?” Man kunde se att håret flöt upp från någon form av plastkasse. Vi skickade ner en rensmaskin, som tog tag i kassen och drog upp den på taket, där vi stod. Kassen var full med peruker, 4–5 stycken
i olika färger som någon spolat ner. Tur det inte var värre …
En kollega till mig har hittat en personsökare i en toastol på ett lasarett och själv hittade jag benrester och kött från en middag en gamling spolat ner. Han tyckte maten var äcklig, men vågade inte säga till hemtjänsten.”

Göran Månsson, 55 år, vvs-montör, Stockholm
”På en byggtoalett hittade jag en borrchuck som spolats ner och på en annan arbetsplats, ett höghus, hittade vi en tre meter lång planka som orsakat stopp i ett avloppsrör. Antagligen ett sabotage.
En del gamla människor som har katter slänger kattsand i avloppet och häller i kaustiksoda efteråt, eftersom de tror att det löser upp. Men det är tvärtom. Det stelnar som cement och det är frätande när vi ska ta bort det. Andra effektiva toastoppare är innebandyklubbor, tennisbollar, dambindor och nylonstrumpor.”

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: VVS-arnas galnaste fynd

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig