info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Svag utveckling för husbyggare – JM:s bostadsförsäljning rasar

Husbyggarna rapporterar om en allt svagare byggtillväxt visar senaste Konjunkturbarometern. JM:s försäljning av lägenheter har också minskat kraftigt under tredje kvartalet.

Företagen inom bygg- och anläggningsverksamheten rapporterar om en klart svagare byggtillväxt en än tidigare under året. Försvagningen gäller enbart husbyggarna medan anläggningsbyggarna rapporterar om en fortsatt stark utveckling. Det visar senaste Konjunkturbarometern i oktober månad.

Tapp i JM:s bostadsförsäljning

JM:s senaste kvartalsrapport visar också på ett tapp i bostadsförsäljningen. Under det tredje kvartalet, juli till september, sålde JM 681 bostäder, jämfört med tredje kvartalet i fjol då siffran var 960. Det är en minskning på nästan 30 procent och antalet sålda lägenheter lever inte upp till förväntningar på 967 sålda bostäder, enligt uppgifter från Inquiry Financial.

Stark sysselsättningsutveckling

Enligt Konjunkturbarometern har orderstockarna ändå ökat påtagligt de senaste månaderna och anbudspriserna har kunnat höjas i betydligt större utsträckning än normalt. Framöver räknar en stor andel av företagen med fortsatt växande orderstockar och anställningsplanerna pekar på en mycket stark sysselsättningsutveckling även de närmaste tre månaderna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Svag utveckling för husbyggare – JM:s bostadsförsäljning rasar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig