info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rutinärende blev räddningsaktion – stimmig dag för rörisen

Bostadsrättsföreningen hade stopp i avloppet och Jonathan Becker ryckte ut. Men precis när han skulle spola såg han att någonting rörde sig i mynningen…

Det började som vilket rutinärende som helst... Foto: Privat

Det började som vilket rutinärende som helst. I januari 2017 fick rörmontören Jonathan Becker på skånska VVS-firman Pipeline ett samtal från en bostadsrättsförening som hade stopp i avloppet.
– Jag körde ut och tog bort vattenlåset i golvbrunnen och skulle precis spola när jag såg att någonting rörde sig i mynningen. Jag tänkte att jag får filma först och när jag körde ned kameran såg jag att det simmade runt ett helt stim guldfiskar där nere, berättade Jonathan för Byggnadsarbetaren.

Samlade 20 000 till välgörenhet
En boende i föreningen hade spolat ned hela innehållet i sitt akvarium. Och som tur var – för guldfiskarnas räkning – hade sanden och plastväxterna orsakat stopp.
– Annars hade de åkt rakt ut i det kommunala nätet och vidare till reningsverket och dött, sa Jonathan Becker.
Jonathan räddade åtta guldfiskar som fick flytta till ett akvarium på Pipelines kontor. Stimmet blev sedan en riksangelägenhet efter flera framträdanden i tv och guldfiskarna inbringade 20 000 kronor när de auktionerades ut till förmån för välgörenhet.
– Man kommer sakna de små liven, konstaterade Jonathan efter auktionen.

Har du hittat något spännande på bygget eller vill du läsa om andras fynd? Klicka här för att gå med i Facebookgruppen Hittat på bygget! 

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rutinärende blev räddningsaktion – stimmig dag för rörisen