info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Snickarens julmirakel – önskelistan lämnades efter 60 år

På önskelistan – bok, trummor, soldater, indianer och tofflor. En efterlysning gav resultat. Efter 60 år fick lille David tillbaka sitt brev till tomten.

Snickaren hittade gammalt brev till tomten – och sökte genast upp "pojken" Foto: Privat

Det var en byggnadsarbetare som jobbade med renoveringen av ett parhus i en förort till Reading i England som hittade brevet som lågt gömt i skorstensstocken. Han såg snabbt att det hela var en önskelista till tomten. Möjligen var det därför som det en gång för länge sedan stoppades in i skorstenen. Brevet var skrivet av en liten pojke vid namn David. De var inga dyra klappar på önskelistan – en bok i serien Rubert Bear, figurer som soldater och indianer och några andra småsaker.

Sökte efter David på Facebook

Byggnadsarbetaren tog en bild av brevet och delade fotot på Facebook. Han berättade även var han hittat juklappslistan och att det var en liten förhoppningsfull ung pojke som plitat ner önskemålen. Med hjälp av ett par grannar fick de sedan information om att Davids föräldrar hade köpt huset 1945 och bodde kvar fram till mitten på 1980-talet. De visste även var David hade flyttat som vuxen. Till en annan förort, på andra sidan Reading. De fick snabbt kontakt med varandra och redan dagen efter fyndet fick David tillbaka sitt brev – 60 år senare.

Har du hittat något spännande på bygget eller vill du läsa om andras fynd? Klicka här för att gå med i Facebookgruppen Hittat på bygget! 

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Snickarens julmirakel – önskelistan lämnades efter 60 år

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig