info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
Arbetsrätt

Snickare fick 35 000 kronor efter lönetvist

En 44-årig snickare blev uppsagd från jobbet, men fick varken lön, uppsägningslön eller semesterersättning. Byggnads stämde byggföretaget som nu måste betala 35 000 kronor till snickaren.

Byggföretag tvingades att 35 000 kronor till snickare efter förlikning. Foto: Mostphotos

En snickare hade under en längre tid jobbat på ett byggföretag i Stockholm. I slutet av februari blev snickaren uppsagd från sitt jobb på ett byggföretag i Stockholm. Företaget påstod att snickaren hade orsakat materialskador på arbetet och ville därför kvitta skadorna mot att hålla inne bland annat återstående lön, uppsägningslön, övertids- och semesterersättning.

Snickaren var medlem i Byggnads och vände sig till facket för att få hjälp.
– Han bestrider helt att han har orsakat skadorna och att han skulle ha medgivit att bolaget skulle få kvitta hans lön, säger Martin Blomberg, Byggnads ombudsman på avtalsenheten.

Under våren lämnade Byggnads in en stämningsansökan till Södertörns tingsrätt. Kravet var på nästan 100 000 kronor och gällde lönefordran, övertids- och semesterersättning och skadestånd.

Men ärendet gick aldrig till huvudförhandling, eftersom företaget och Byggnads kom överens i en förlikning. Snickaren får nu 35 000 kronor som meddelades i en dom i slutet av september.
– Snickaren är nöjd med resultatet. Det ursprungliga kravet var ju högre, men han var ändå nöjd med utgången, säger Martin Blomberg.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Snickare fick 35 000 kronor efter lönetvist

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig