info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rörmontören Jonathan är guldfiskarnas hjälte

Rutinärendet utvecklades till en räddningsaktion när rörmontören Jonathan Becker hittade ett stim guldfiskar som simmade runt i avloppsröret. Nu bor fiskarna på Vvs-firman Pipelines kontor.

Det började som vilket rutinärende som helst. Rörmontören Jonathan Becker fick, fick som Expressen tidigare berättat, ett samtal från en bostadsrättsförening som hade stopp i avloppet.
‒ Jag körde ut och tog bort vattenlåset i golvbrunnen och skulle precis spola när jag såg att någonting rörde sig i mynningen. Jag tänkte att jag får filma först och när jag körde ned kameran såg jag att det simmade runt ett helt stim guldfiskar där nere, säger han.
Det visade sig att en boende i föreningen hade spolat ned hela innehållet i sitt akvarium. Och som tur var ‒ för guldfiskarnas räkning ‒ hade sanden och plastväxterna orsakat stopp.
‒ Annars hade de åkt rakt ut i det kommunala nätet och vidare till reningsverket och dött, säger Jonathan Becker.

Bor i akvarium på kontoret

Totalt undsatte han åtta guldfiskar under den ovanliga arbetsdagen. De bor nu i ett akvarium på Vvs-firman Pipelines kontor i Skåne, men i framtiden kan stimmet tvingas flytta ännu en gång.
‒ Vi kan mycket om rör och avlopp men fiskar är inte vårt gebit, säger Jonathan Becker. Vi har fått höra att de kan bli 25 centimeter långa så kanske får de flytta till någon som kan ta bättre hand om dem. Oavsett vilket så har de ju det bättre nu än vad de hade i avloppet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rörmontören Jonathan är guldfiskarnas hjälte

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig