info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rivarna hittade knarkkungens hemlighet – som sen försvann igen

Knarkbaronen Pablo Escobar trodde nog att han hittat det perfekta gömstället. Uppenbarligen hade han aldrig träffat en rivare.

Rivare hittade undangömda kassaskåpet som sen mystiskt försvann. Foto: Mostphotos

Den colombianske kokainbossen Pablo Escobar var fram till sin död 1993 en av världens rikaste män. Faktum var att den hänsynslöse gangsterns knarkaffärer gav så mycket pengar att han inte visste var han skulle göra av dem.
En del investerades i fastigheter, däribland en rosa villa för hundra miljoner i Miami Beach.
De nya ägare som 2016 köpte skrytbygget menade att det var en skamfläck för staden Miami, och bestämde sig för att riva och bygga nytt. Det var då knarkkungens hemlighet hittades…

Lätt fånget, lätt förgånget
Under marmorgolvet i vardagsrummet hittade rivarna en hålighet, och i den ett kassaskåp. De nya ägarna visade glatt upp skåpet för media och frågan på allas läppar var givetvis vilka skatter som doldes i dess valv. Men de nyfikna blev blåsta på överraskningen. Någon norpade skåpet från bygget. Var det finns i dag – och vad som fanns i det – vet ingen utom tjuven.
Husets nya ägare behövde dock inte deppa så länge. Inte långt efter stölden hittades ytterligare ett kassaskåp i en vägg.

Har du hittat något spännande på bygget eller vill du läsa om andras fynd? Klicka här för att gå med i Facebookgruppen Hittat på bygget! 

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rivarna hittade knarkkungens hemlighet – som sen försvann igen