info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Man rensar och tänker, 'vad har jag gjort för att förtjäna det här?' Men så..."

Robert Lundin, fastighetstekniker i Umeå, fick ett uppdrag av förskolans personal: hitta barnens spadar! Det gjorde han, på ett udda ställe.

Roberts fiskelycka på förskolan. Foto: Tomas Helleberg.

Rörmokare och fastighetsskötare gör ibland märkliga fynd på jobbet. När personalen på Språkförskolan i Umeå började få ont om plastspadar till barnens sandlåda bad de Robert Lundin undersöka saken.

– Vi misstänkte att de hamnat i dagvattenbrunnen. Och helt riktigt. De som låg längst ner hade legat i flera år, de var inbäddade i lera och snusk. Brunnen görs rent varje år, men det är inte alltid man kommer ner till botten.

Robert Lundin. Foto: Privat.

Hur många spadar fanns det i brunnen?

– Vi hittade kanske 30-40 stycken. Det låg också en stekspade och en grilltång där, hur de kommit dit har jag ingen aning om. Det var några av mina bättre fynd. Man står och rensar och tänker, vad har jag gjort för att förtjäna detta? Men så hittar man nåt sånt här. Då blir dagen bra igen.

Spadarna har inte spolats ner där va?

– Nej (skrattar). Jag gissar på driftiga barn.

Kommer ni byta galler nu?

– Tyvärr finns det inget annat som passar. Och hålen är inte så stora egentligen, man får precis genom en spade där. Men jag har satt ett extra galler av armeringsjärn under. Vi får se hur länge det håller.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Man rensar och tänker, 'vad har jag gjort för att förtjäna det här?' Men så..."

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig