info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lik som hittades av grävmaskinist identifierat

Det lik utan huvud som hittade av en grävmaskinist på en byggarbetsplats utanför Nordanå i Skåne i början av april har identifierats. Enligt polisen är det en kvinna som försvann i december 2002.

Åklagaren som ledde mordutredningen då tror nu att det finns personer som vet hur kvinnan dödades. Hösten 2003 hittade en svampplockare den försvunna kvinnans huvud utanför Torup, men kroppen hittades aldrig. Kvinnan som hittades i Nordanå saknade huvud och har identifierats med hjälp av en DNA-jämförelse med material från 2002 enligt polisen. Det rapporterar SVT Skåne.

Läs mer: Grävmaskinist hittade lik – saknade huvud

– När tiden går så är det personer som till slut känner att de kan berätta, säger Mats Svensson som var åklagare vid fallet, till SVT Skåne.

Utredningen kan återupptas

De anhöriga till kvinnan har underrättats. Utredningen har nu överlämnats till polisens kalla fall-grupp, som utreder äldre olösta mordärenden, för att avgöra om utredningen ska återupptas. Våren 2004 anhölls en man misstänkt för mordet och brott mot griftefriden efter att kvinnans huvud hittades i oktober 2003. Mannen ska ha haft ett förhållande med kvinnan och han erkände att hon sovit över i hans lägenhet natten innan hon försvann, men lämnade lägenheten dagen efter utan att säga vart hon skulle.

Kaj Söderin
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lik som hittades av grävmaskinist identifierat

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig