info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Grävmaskinist hittade lik - saknade huvud

Det lik som hittades av en grävmaskinist i Nordanå i Staffanstorp kommun ska vara en kvinna – utan huvud. Det rapporterar Sydsvenskan.

Byggnadsarbetaren har tidigare rapporterat om det makabra fynd som en grävmaskinist gjorde på ett bygge i Nordanå mellan Staffanstorp och Malmö i början av april i år. Grävmaskinisten höll på att förbereda inför ett bygge av ett villaområde när en kropp påträffades.

Läs mer: Grävmaskinist hittade avliden person på bygge

Polisen förtegen om uppgifterna

Enligt nya uppgifter till Sydsvenskan ska offret vara en kvinna som saknar huvud och händelsen utreds sedan tidigare som mord. Polisen är förtegen om händelsen och i ett uttalande vill de inte kommentera om uppgifterna stämmer.
– Jag kan inte bekräfta uppgifterna och enligt förundersökningsledare Patrik Nyqvist så är den rättsmedicinska undersökningen inte klar än, säger Håkan Nilsson, jourhavande förundersökningsledare i Lund, till SVT.

”En traumatisk upplevelse”

Marcus Rydetoft är platschef på det företag som grävde på platsen och berättar för Smålandsposten att grävmaskinisten var tagen och berörd efter händelsen samt att han själv aldrig varit med om något liknande.
– Det var naturligtvis en traumatisk upplevelse. När vi hade förhörts så samlades vi i gruppen för att ta hand om varandra, prata och ventilera det som hänt. På eftermiddagen bestämde vi att alla skulle få åka hem till sina familjer och när och kära, säger Marcus Rydehof till Smålandsposten.

Kaj Söderin
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Grävmaskinist hittade lik - saknade huvud

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig