info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
GULDJOBBET OCH HATMOMENTET

Det avskyr elektrikern Christer: "Jobba i trånga elnischer"

Fyra yrken, fyra hatmoment. ”När jag driftsätter får jag betalt för allt skit på vägen. Det känns bra.” Christer Hult, 59, på P&B Elektriska El AB/Instalco, mäter ut ett blivande kök på JM:s bygge. Men gissa varför han hatar trånga elnischer?

Läs också om snickaren Charlie Castman: ”Valvtätning är trist.”

Läs också om betongarbetaren Robert Andersson: ”Uppbockning är inte kul”.

Läs också om rörmokaren Martin Wahlund: ”Slå sönder is och skotta.”

Christer, vilket är ditt hatmoment?

– Att jobba i trånga elnischer. Man får ju knappt plats att jobba för de bygger dem så små. Jag fattar inte varför de ska vara så små. Ett annat hatmoment är armaturer i kök. Att sätta upp bänkskåps-armaturer under köksskåp, exempelvis underskåpsbelysning.

Varför är det trist?

– Det blir konstiga arbetsställningar när man jobbar under köksskåp. Mina axlar är trasiga och de gör ont, jag har en förslitning. När det gäller elnischerna så är de ett hatmoment på grund av att de ofta är så trånga att jag knappt får plats att jobba. De är för små, jag fattar inte varför de ritar dem så små.

Vilket är ditt guldjobb på bygget?

– Det är när jag driftsätter. När jag sätter på strömmen och testar om allt funkar. När jag sätter i en lampa i taket, kollar eluttagen, det vi kallar avprovning.

Varför är det kul?

–Då får jag betalt för all skit på vägen dit. Det är alltid en hel del problem som ska lösas på vägen och det kan ta tid att komma till slutmålet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Det avskyr elektrikern Christer: "Jobba i trånga elnischer"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig