info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
Hallå där

Betongarbetare firar sin dag med öl: "Mycket byggsnack"

Hallå där, Robert Kleemann, betongarbetare som har startat Betongarbetarnas dag, som firas i morgon.

Robert Kleemann har skapat evenemanget Betongarbetarnas dag. Foto: Colourbox/Fusura

Berätta om evenemanget!

– Det är inte så märkvärdigt, egentligen. För några år sedan startade jag en Facebookgrupp som heter Betongarbetarna för att samla oss i yrket. För två år sedan startade jag sedan Betongarbetarnas dag – den första lördagen i maj varje år.

Läs också Det hatar betongarbetaren Robert: "Uppbockning".

Vad gör ni?

– Vi träffas på puben John Scott’s Palace här i Göteborg och dricker öl. Det är inte svårare än så. Den här gången blir det ganska många som kommer, verkar det som.

Hur brukar snacket gå?

– Det blir mycket byggsnack. Betongare är vi inte så många av, många känner man igen och stämningen är bra. Sedan kan det bli ganska vilt när byggare träffas och dricker öl. De spottar inte i glaset direkt.

Vad är tjusningen i jobbet?

Läs också "Betong – historier från byggboden" – läs ett exklusivt utdrag ur succéboken här

– Det är ett jäkla roligt jobb. Jag kände direkt att det var något speciellt när jag stod längs motorvägen i Partille och gjöt bullerplanksfundament som praktikant. Nu har jag startat eget men när jag började hamnade jag på en firma där det var ett gött gäng. Jag har haft turen att jobba med otroligt bra och yrkesskickligt folk som jag fortfarande har kontakt med.

Vilka arbetsuppgifter trivs du bäst med?

– Jag tycker att armeringen är det roligaste. Men att gjuta med sina kollegor en heldag är nog så uppiggande.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Betongarbetare firar sin dag med öl: "Mycket byggsnack"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig