info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

250 jobb ska bort på Peab: "Både yrkesarbetare och tjänstemän"

Det är totalt mörker för bostadsbyggandet. Något som slår hårt mot Peab som nu ska anpassa verksamheten till lägre byggvolymer. Bland annat ska företaget minska personalstyrkan med 250 personer.

250 anställda i Peab kommer att påverkas, uppger storbolaget. Foto: Peter Steen/Peab

Krisen i byggbranschen är nu så allvarlig att Peab anser sig tvunget att organisera om och anpassa verksamheten för att säkerställa fortsatt lönsamhet. Framför allt är det bostadsbyggandet som havererat vilket slår hårt mot byggjättens lönsamhet.

Sämre än väntat

I slutet av förra veckan gick Peab ut och varnade marknaden för att rapporten för det fjärde kvartalet, som publiceras den 2 februari, kommer vara sämre än väntat. Bland annat kommer Peab ta kostnader på 525 miljoner kronor för reserveringar, omstruktureringar och nedskrivningar som i huvudsak hänger ihop med problem inom bostadsbyggandet.

Förhandlingarna befinner sig i olika faser

Juha Hartomaa, IR-chef på Peab.

Samtidigt som Peab organiserar om kommer bolaget även att göra sig av med anställda för att banta kostnaderna. Men det är fortfarande oklart vilka som drabbas.

– Det handlar om 250 anställda, både yrkesarbetare och tjänstemän, spridda över hela landet. Förhandlingarna befinner sig i olika faser, säger Juha Hartomaa, IR-chef på Peab.

Hur ser fördelningen ut?

– Det är inget som vi kommunicerar ut i nuläget.

Hur säkra är ni att det stannar vid 250, kan det bli fler som får gå?

– Det är 250 det handlar om just nu, säger Juha Hartomaa.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 250 jobb ska bort på Peab: "Både yrkesarbetare och tjänstemän"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig