Kategori: Bodsnack Skapa debatt - tyck till!

Publicerad 16 oktober 2015 15:15

Bertil Ohlsson: Öppna Rönneberga för flyktingar

Sverige har snart inga riktiga bostäder att erbjuda flyktingarna, utan det blir campingliv som kommer att erbjudas.

Skulle inte Sveriges alla fackförbund kunna visa solidaritet med dessa människor och erbjuda sina kursgårdar runt om i landet till Migrationsverket. Byggnads skulle kunna ta första steget och öppna Rönneberga och samtidigt visa Lidingöborna hur man visar riktig SOLIDARITET.

Tyck till! Kommentera artikeln

Sortering av kommentarer:

Visa senaste förstVisa äldst först
 1. Jag trodde att kompis på jobbet skämtade när han snackade om tältläger i veckan. Men det är verklighet. Jag kan inte förstå. Det är ju strax november. Det är klart att Folk som bor på Lidingö, Östermalm osv. ser ingen problem. Det finns inte en ända flyttning där. Andra länder i EU (förutom Sverige och Tyskland) har ju snackat länge om att det är dags att skydda gränser och ordna läger närmare Syrien. Hur går det till att det är ok förslag i många länder men rasistiskt i Sverige? Är det så dåligt att nu bjuder Sverige på camping istället för boende då är det väl dags att erkänna att landet klarar inte av mer. Oavsett om man håller med vänster eller höger. Ha en trevlig helg.

 2. Bra förslag, vi inom Byggnads börjar med att låta de nya Svenskarna får börja sin tid i Sverige på Rönneberga, LO-förbunden kan också "tränga ihop sig 2 förbund per fastighet blir det för trångt så får vi väl lov att avskeda personal inom våra förbund. Med detta förslag sprider vi även den nya kulturen in till Stockholms innerstad.
  Jag hör även hur många av gubbarna på byggen gärna skulle kunna upplåta sina sommarhus/husvagnar/husbilar till de nyanlända.
  Båtar har vi kommit överens om är ovärdigt liksom tält.
  Zorro kom även med ett förslag att pensionärer och yngre som bor i stora lägenheter där det finns lediga sovrum skall tvingas ta emot nya gäster eller så konfiskerar staten lägenheten/villan.
  Solidaritet är inte gratis vår solidaritet måste visa sig även i våra plånböcker, Vi inom byggnads är bortskämda med höga löner och reglerade arbetstider.
  Vakna nu och kräv solidaritet på Riktigt.
  Upp till kamp

 3. Vad ska vi göra när det är fullt även på Rönneberga osv det måste väl finnas en gränns hur många som vi kan ta imot,verkar vara fullt för länge sedan,vi måste väl även ta hand om dom som kommer,alla människor i samhället talar om denna katastrof som händer även för Sverige och övriga länder,Löfven talar om att dom måste komma i jobb så snart som möjligt,vilka jobb när industrin flyttar till sk lågprisländer och många av lågprisländernas invånarna kommer hit och jobbar här,och dessutom inte behöver skatta här,hur har mr Löfven tänkt sig den ekvationen,nu kommer M med förslag om tillfälliga uppehållstillstånd,sen finns ett parti vi inte får nämna fast dom flesta talar om dom.

 4. Dom här människorna som kommer är ingenjörer.
  Vi behöver inte låglöne jobb.
  Det föds 1000 ingenjörsjobb varje dag.
  Sverige är fantastiskt.
  Not
  Inte ett vettigt ord från någon politiker än.
  Vi bygger tältläger .

 5. Jag föreslår att Sveriges SAMTLIGA byggbodar inreds till hem för ensamkommande.På det sättet kan vi hjälpa tiotusentals stackars ensamkommande barn samtidigt som vi sätter käppar i hjulen på asylbaroner som Bert Carlsson, Aleris m fl.
  Vi som arbetar på storbyggen kan byta om hemma och gå ut och äta lunch etc, på det sättet visar vi inom Byggnads en stor solidaritet.
  Vi har alla ändå en bostad där vi kan hänga av oss arbetskläderna och duscha.

 6. Flyktingförläggningarna brinner upp och det försvårar mottagandet. Det är krigen i Afghanistan, Irak och Libyen som har lagt grunden till dagens flyktingkatastrof. Dessvärre har Sverige deltagit i två av krigen. Ta omedelbart hem de svenska soldaterna från Afghanistan, och låt dem vakta våra flyktingförläggningar.

 7. Varför inte öppna upp det kungliga slottet, mitt i Stockholm för flyktingar? Det är ju ändå ingen som bor där, och det finns hur mycke plats som helst...

Skriv en egen kommentar

 • Skriv kort! Korta texter lockar fler att läsa (Om du vill skriva en längre debattartikel: klicka på "Bodsnack" i topmenyn, sedan på "Skapa ny debatt".

För att du ska få publicera en kommentar måste du läsa och godkänna vårt regelverk för artikelkommentarer

Skyrocket för lagackordet i en region

Trots det – inget större lyft för den stora TBM-gruppen.

Byggnadsarbetaren granskar

Svartjobb, skattebrott och storskalig penningtvätt. Följ med bakom fasaden på Nya Karolinska.

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Svarsalternativ Antal röster
Ja, det har hänt 457
Ja, flera gånger 429
Nej, aldrig 81
Tester

Knivar, knäskydd, hammare, vattenpass, skruvdragare, lasermätare....Byggnadsarbetaren testar dina verktyg på bygget.

Arbetsmiljö

Har du rätt skyddsutrustning? Läs Byggnadsarbetarens artiklar om arbetsmiljö.

Annonsera

Med en annons i Byggnadsarbetaren når du både yrkesarbetare och chefer i branschen. Kontakta Acke Stenquist, Stenquist Försäljning AB.
Mejl: acke@sqfab.se
Telefon: 076-781 52 22.
Klicka här för mer info om priser, utgivningsdagar och målgrupp.
Välkommen!

 • Läs om byggnadsarbetarnas egna smarta uppfinningar som gör byggjobbet lättare.

 • Har du själv uppfunnit en bra grej? Tipsa Byggnadsarbetaren, ring 010-601 10 33, eller mejla: red@byggarb.se