Kategori: Bodsnack Skapa debatt - tyck till!

Publicerad 12 december 2016 11:10

Stefan Jonsson: Låt er inte luras av rasister

Många i detta forum verkar tro att SD står på arbetarnas sida. Det är både beklämande och skrämmande. Är det bara ungdomlig okunskap? Då är det dags att greppa historieboken.

Flera inlägg här hyllar SD antingen öppet eller lite inlindat men fullt förståeligt. De flesta är säkert unga killar som ännu inte har följt med och förstått vilket rasistparti detta SD är. Eller också (gud hjälpe) är de likadana själva.

Det parti som har kämpat för att vi arbetare ska få det drägligt är inte vatten värt hos en del här. Måtte ni killar vakna och förstå att ett rasistparti aldrig kan vara räddningen för vårt land.

Jag har svårt att förstå hur detta kan ske. När vi växer upp i ett av världens bästa länder. Nästan alla har, om det kniper, möjlighet att få hjälp av sitt fackförbund eller A-kassa när det behövs. Vilka tror ni har kämpat sig till detta?

Nej, jag blir beklämd när jag läser en del inlägg här där skribenten avslöjar sin okunskap och dumhet. Måtte ni killar lära er ett och annat. Och framför allt, att SD är inte räddningen för Sverige.

Tyck till! Kommentera artikeln

Sortering av kommentarer:

Visa senaste förstVisa äldst först
 1. Jag håller med dig Stefan men jag tror att många missar en sak i det här likt Ny demokrati så är SD ett missnöjes parti delux å de säger saker som folk kan relatera till när man står på jobbet å knyter näven i fickan över hur mycket tokighet våra folkvalda håller på med och hur de "vanliga" partierna har väldigt svårt att leva själva som man lär så kommer den där missnöjes rösten från alla block till just SD så till historien vad har de etablerade politikerna lärt sig efter att Ny Demokrati fick mellan 91-94 de rörde om ganska rejält under den tiden? men saken är den många av de saker de föreslog under sin tid applicerades i politiken av både vänster och höger. Jag säger inte att SD har en politik som jag gillar tvärtom..Men jag kan förstå att de välter sig fram i olika mätningar och om vi inte gör något eller de politiker från de etablerade så kommer vi ha en SD regering ganska snart inte något jag skulle bli förvånad över, Å något jag absolut inte vill se. Bara en tanke från min sida

 2. Hej Stefan. Vet inte varför du har uppfattning att det är unga killar som röstar eller tycker om SD. Jag känner inte många unga som sympatiserar med SD. Men det finns gott om män i 40 eller 50 års åldern som hyllar SD och läser så kallade alternativa medier på varje rast. Det är de som "saknar gamla Sverige" tycker att allt va bättre förut. Det är de som tycker att stänga gränser, bygga murar och göra sig av med utlänningar är lösning på allt. Men klart finns det unga som tycker likadant. Blir man bombad av sådana åsikter varje dag då är det lätt att man blir "smittad" själv.
  Och jag tror inte att det handlar om att de tycker att det är en arbetarparti heller. Istället så tycker de att stänga landet för flyttningar och utländskarbetskraft kommer lösa alla deras bekymmer.

 3. Tack Stefan Jonsson för ditt inlägg om hur rasismen och avgudandet av SD har fått fäste på denna sida. Jag har varit ensam här fram till du skrev här om att försvara det parti vi har att tacka för att vi har det rätt bra i Sverige.

  Dessa rasisttendenser märkte jag när jag jobbade på byggen både på 80-talet och 90-talet. Då fanns inte SD. Men Bert och Ian var igång då och hyllades då av troligtvis samma klientel som nu hyllar SD.

  Jag håller med dig Stefan, måtte dessa killar vakna och förstå att SD och den rasism de står för kan aldrig vara rätt väg att gå. Man blir beklämd när en kille som är/varit skyddsombud ska lämna LO när hans uppdrag går ut.

  Och det av den anledningen att LO inte är tillräckligt emot den utveckling som nu pågår här och i samhället i övrigt. Och då mest attityden bland yngre lågutbildade män. Så tack än en gång Stefan Jonsson. Ditt inlägg kom verkligen i rättan tid

 4. Nej då jag är inte lurad av SD,dom som är lurade måste vara dom som inte ser dom kraftigt växande samhällsproblem,mord och våld har blivit vardagsmat,tror inte på vänd andra kinden till politiken,Sverige är väldigt illa ute !

 5. Hur får du dina uppgifter Hasse att Sverige är illa ute? Mord och våld har alltid - så länge människan funnits förekommit. Statistiken går upp och ner. Men du Hasse menar säkert att antalet mord ökar med antalet inflyttade personer? Är det inte så du menar?
  Om detta är statisktiskt säkerställt vet ingen. Då måste man veta vilka som är svenska medborgare eller inte. Men för Hasse är säkert saken klar!
  Här en länk på mord mm: http://www.dn.se/nyheter/sverige/kraftig-okning-av-mord-i-sverige/

 6. Dags att vakna Sten (statistiken),gå ut på våra gator och torg,kolla upp media(om dom inte mörkar),det händer våld och mord mest varje dygn och en polis som inte är värt namnet,statistiken mycket ska man höra innan öronen ramlar av,om inget händer snart ligger Sverige illa till !

 7. Om man tror att kriminalitet är kopplat till etnicitet så har man fått det hela om bakfoten. Det är socioekonomiska faktorer som avgör om människor blir kriminella. Ingen föds kriminell, utan det är människors uppväxtmiljö och villkor som gör att en del blir kriminella och att de allra flesta blir laglydiga.

  Tommy Carlsson, Malmö

 8. Sverige är illa ute skriver Hasse!

  Kan du Hasse utveckla dina tankar om att vårt land är illa ute? Och vad du tror det beror på? Jag tycker tvärtom att vi bor i ett lugnt och fint land om man ser till vad som händer i omvärlden.

  Visst finns det kriminalitet. Men den har alltid funnits och inte kommit hit med flyktinginvandringen som du Hasse troligtvis skyller på. Så förklara dina tankar nu Hasse!

 9. Tycker debatten om SD är bra, men samtidigt så fokuserar den fel sak.
  Oavsett om SD är ett rasistparti så är den viktigast frågan för dig som fackligt ansluten - vad vill SD med facket?
  SD vill som övriga borgliga partier - och dit räknar jag även MP i detta fall - nämligen rasera LO.
  SD är, likt de andra borgliga, ett företagsvänligt parti, som går i Svenskt näringslivs ledband.
  Och ett av svenskt näringslivs starkaste röster tillhör BI - dvs din arbetsgivare. Och din arbetsgivare har en skyldighet - att maximera vinsterna, och att sänka din lön är ett sätt..
  Så du måste förstå - om du röstar borgerligt - då är din medlemsavgift till facket värdelös - för det är trots allt vår riksdag som stiftar lagar, och ju starkare allians, desto lättare får de att försvaga LO.
  Moderaterna skapades för att motarbete LO, och så är det fortfarande.
  M har inte så mycket emot S, så länge de inte framför fackliga krav.

 10. Ygeman ser bekymrad ut,och han tillhör väl inte SD vad jag vet !?

 11. Hasse påstår att Ygeman ser bekymrad ut. Är det så konstigt med den typ av medborgare som du företräder Hasse?

 12. Nu sätter vi punkt här. Kommentarerna tar inte diskussionen vidare utan tenderar att övergå i personpåhopp. Det vill vi inte ha i Byggnadsarbetaren. Tack för ert engagemang!

  /chefredaktören

Skriv en egen kommentar

 • Skriv kort! Korta texter lockar fler att läsa (Om du vill skriva en längre debattartikel: klicka på "Bodsnack" i topmenyn, sedan på "Skapa ny debatt".

För att du ska få publicera en kommentar måste du läsa och godkänna vårt regelverk för artikelkommentarer

Skyrocket för lagackordet i en region

Trots det – inget större lyft för den stora TBM-gruppen.

Byggnadsarbetaren granskar

Svartjobb, skattebrott och storskalig penningtvätt. Följ med bakom fasaden på Nya Karolinska.

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Svarsalternativ Antal röster
Ja, det har hänt 457
Ja, flera gånger 429
Nej, aldrig 81
Tester

Knivar, knäskydd, hammare, vattenpass, skruvdragare, lasermätare....Byggnadsarbetaren testar dina verktyg på bygget.

Arbetsmiljö

Har du rätt skyddsutrustning? Läs Byggnadsarbetarens artiklar om arbetsmiljö.

Annonsera

Med en annons i Byggnadsarbetaren når du både yrkesarbetare och chefer i branschen. Kontakta Acke Stenquist, Stenquist Försäljning AB.
Mejl: acke@sqfab.se
Telefon: 076-781 52 22.
Klicka här för mer info om priser, utgivningsdagar och målgrupp.
Välkommen!

 • Läs om byggnadsarbetarnas egna smarta uppfinningar som gör byggjobbet lättare.

 • Har du själv uppfunnit en bra grej? Tipsa Byggnadsarbetaren, ring 010-601 10 33, eller mejla: red@byggarb.se