Kategori: Bodsnack Skapa debatt - tyck till!

Publicerad 8 februari 2017 11:06

Tommy Carlsson, Malmö: Släpp inte fram SD i nästa val!

Sverigedemokraterna har ett förflutet inom nazismen. Nu försöker de ta makten i Sverige med hjälp av mer etablerade partier. Se upp Anna Kinberg Batra. Det var så Hitler blev diktor i Tyskland.

Sverigedemokraterna (SD) bildades 1988 i en lägenhet i Stockholm. Bland grundarna fanns personer från den ofta våldsamma organisationen Bevara Sverige svenskt (BSS)– med rötter i nazistiska och fascistiska rörelser. I styrelsen satt tidigare skinnskallar och veteraner från grupper som nazistiska Nordiska rikspartiet och fascistiska Nysvenska rörelsen.

SD:s första lokalavdelning bildades i Malmö samma år. Med vid mötet i Malmö var bland annat SS-Rottenführer Gustaf Ekström – han valdes till partiets revisor. På mötet fanns även Malmöbon Gösta Bergquist, en annan man med ett långt nazistiskt förflutet. SD:s nazistiska rötter lever kvar än idag. Ständigt avslöjas SD – medlemmar med att hysa nazistiska sympatier.

Just nu råder hela havet stormar mellan allianspartierna. Detta sedan Anna Kinberg Batras besked att hon kan tänkas samarbeta med SD. Och Jimmie Åkesson jublar. Åkesson ser det som att Kinberg Batra öppnar för att lämna alliansen. Samarbetet kan mycket väl leda till att M, KD och SD bildar regering, och SD får ministerposter. Den nu åtalade Kent Ekeroth kan bli Sveriges näste justitieminister – o hemska tanke!

Det finns paralleller i historien som borde avskräcka från att samarbeta med SD. När den nya tyska riksdagen träffades efter valet 1933, lade Adolf Hitler fram ett lagförslag som skulle ge nazisterna oinskränkt makt. Detta lagförslag kallades Ermächtigungsgesetz (fullmaktslag). Samtliga tyska borgerliga partier röstade ja till Ermächtigungsgesetz. Lagen gjorde Hitler till Tysklands diktator. Konsekvenserna blev fruktansvärda. Anna Kinberg Batra borde besinna sig.

Tyck till! Kommentera artikeln

Sortering av kommentarer:

Visa senaste förstVisa äldst först
 1. Det kanske vore på sin plats att Sossarna då tar tag i Problemen med stort P. Polisen t.ex, större fiasko får man leta efter, samtidigt som Malmö håller på att bli helt laglöst pga all droghandel och gängverksamhet. Strutsbeteende håller på att sänka det här landet totalt, och ingen försöker göra någonting åt det.
  Det är inte SD´s fel att regeringen fegar ur och låtsas som att det regnar.

 2. Sossarna ska ta tag i problemen tycker egenföretagaren! Är det inte precis det som görs? Problem finns inom Polisen. Men att det skulle vara fiasko är en smula övedrivet.

  Varför tycker du egenföretagare att regeringen "fegar ur" som du skriver? Du vet väl att de har en svag ställning pg av att de inte har majoritet? De måste ha stöd av ett annat parti. Då gäller förhandlingar och att ge och ta.

  Och tror du att SD skulle klara detta bättre? Och varför tror du det? Jag tvivlar på det!

 3. Frågan är vad vi skall släppa fram i Sverige,vänstern har sina idéer som kanske enligt många sk experter skulle vara katastrof för Sverige,man kan påstå att det råder anarki i landet utan överdrift,titta på polis,skolor och många många andra samhällsfunktioner,ingenting får kosta,utom en sak,som vi inte knappt får tänka på,och våra sk etablerade politiker säger samma ord dom gjort i många tider,och låtsas inte förstå det hela,inget dom klarar av kanske,alla bara går och flinar åt varandra utan att veta varför,skrämmande.

 4. Om man på fullt allvar tror att Sverige håller på att gå under, så beror det på att man lider av en självuppfattning som den psykiatriska vetenskapen både har en diagnos och ett fult namn på. Ungefär så här uttalade sig polisprofessorn Leif G W Persson.

 5. Socialdemokraterna har troligen en mer smutsig historia än SD,
  några exempel.
  (S) låg bakom bildandet av rasbiologiska institutet.
  "Samerna har fått utstå mycket"
  Tidningen Broderskap skrev 1971 att man sympatiserar med Palestina som vill utplåna Israel.
  Baltutlämningen 1945-46.
  1940-talets interneringsläger i Sverige som godkändes av samlingsregeringen. Har även kallats för "Koncentrationsläger i Tredje rikets skugga"
  I det Svenska arbetslägren placerades, kommunister, radikala socialdemokrater, syndikalister, fackföreningsfolk, anti-nazister, tyska desertörer och andra som klassades som "opålitliga element."
  Vi minns också SSU ordförande Annas krogslagsmål på Crazy Horse,
  nu är hon rektor på Vindelns folkhögskola!
  (S)- tar hand om de sina.

 6. Bas.M tar som de flesta när argumenten tryter så tas detta om rasbiologiska institutet upp. Detta hände väl i slutet på 1920-talet? Men Bas.M har inget färskare att komma med. Lite har vi väl att tacka Sossarna för under alla år de har styrt landet Bas.M?

  Vilken tur att denna "Anna" som slogs på en krog för rätt länge sedan nu har "nyktrat" till och fått ett bra jobb. Så brukar det gå för de flesta som tar ett "snedsteg" någon gång i livet.

 7. Det figurerar ett par nättroll här,för så naiva kan väl inga vara.

 8. Rasbiologiska institutet genomfördes med nästan fullt stöd i riksdagen. De som röstade emot var kommunistpartiet. Desamma gäller införandet av de statliga tvångssteriliseringarna.

  Tvångssterliseringar på transsexuellla har pågått fram till för nåt år sedan. När svea rikes riksdag skulle ta sitt förnuft till fånga för att upphöra med dessa övergrepp, var Sverigedemokraterna det enda partiet som önskade fortsätta med detta. De röstade emot.

 9. Det går inte längre att förneka Sveriges tredje största parti,(måste finnas en anledning till det).

 10. Det blev en väldig uppståndelse över Trumps utalande angående det som sker i Sverige,våra svenska politiker som är delaktiga förneka,(en del av mörknige),nu är man mest rädd för att utländska investeringar i Sverige skall utebli.

 11. Släpp inte fram SD i nästa val var det någon som sa,jag tror faktiskt SD kan bli Sveriges största parti efter valet 2018,SD har kraftig vind i seglen som bara kommer att öka !

 12. Sten, många är tacksamma mot Sossarna för det dom gör,
  inte minst de som har haft gömda miljoner utomlands, (panamaavslöjandet).
  En miljonär som frivilligt rättar oriktiga uppgifter slipper skattetillägg på 40% (som vanliga skattebetalare råkar ut för).
  Sossarna tar hand om de sina!!!

 13. Vem fan bryr sig om vem som startade partiet? Det är partiprogram och trovärdigheten idag som gäller. Och där slår ingen SD på fingrarna. Både S och M är flitiga på att kopiera SD politik.
  Och idag kom det stora sveket från LO som accepterar lönedumpning.
  Det kommer ske ännu större väljarflöde från S till SD.

  Magnus

 14. Riksdagen behöver komma överens om att Sverige behöver möjlighet att införa lokala undantagslagar snabbt. Regeringen kan därefter besluta när och var de ska gälla. Då skulle man kunna ge Polisen och åklagarna det handlingsutrymmet de behöver.
  Då skulle det inte finnas uppgivna Poliser, utan de skulle kunna bura in de som behöver sitta inne ett tag. Rättssäkerheten kan bli något sämre, men det tror jag de flesta accepterar.
  Alternativet är att buset tar över allt mer av samhället, och delar av Sverige blir som Chicago.

 15. Tycker det är intressant att läsa kommentarer från en "äkta" socialdemokrat. Kan inte förstå hur i hela friden ni kan vara så naiva och godtrogna eller rent ut av blåögda. ni håller kvar i att ert parti är det bästa som hänt Sverige och arbetarna. det kanske va så men det är andra tider och andra värderingar både från partier och arbetare. så vill ni ha ett Sverige som ni kan vara stolta över att leva i så finns det bara ett parti som kan ta oss dit och det är Sverigedemokraterna. de ända som lyssnar på vad det svenska folket faktiskt vill ha och värdesätter. det som socialdemokraterna tycks tappat fullständigt.

  Jag röstar på SD och vet att det skapar förändring och ett Sverige som jag vill leva i i all framtid.

 16. Tycker det är värre att att (S) släppt fram MP och forna VPK. Ska (S) ta hjälp av F! efter 2018 är den stora frågan?
  Feministisk snöröjning, manshat med mera.
  S & SD skulle få ordning på Sverige dessa partier når över 50% så allt skulle bli som på 50-60 talet där kampen för löntagare och pensionärer skulle bli nr 1 på dagordningen tillika ett starkare försvar.
  Det vi inte vill se är att (S) bildar regering med MP/V/F! för då kanske det blir ett nytt rasbiologiskt institut :)

 17. Det talas hela tiden om SD-s förflutna på 90 talet och i början av 2000 talet. Under åtminstone i början av andra världskriget (tills krigslyckan vände för tyskarna) fanns det många politiker i nästan alla partier som stödde nazisterna. Då kommer min fråga,eftersom alla pratar om SD för tjugo år sen,vilka partier skulle man inte pratat med på 40 och 50 talet? Tror inte att det varit mycket till samtal och samarbete mellan några partier.

Skriv en egen kommentar

 • Skriv kort! Korta texter lockar fler att läsa (Om du vill skriva en längre debattartikel: klicka på "Bodsnack" i topmenyn, sedan på "Skapa ny debatt".

För att du ska få publicera en kommentar måste du läsa och godkänna vårt regelverk för artikelkommentarer

Skyrocket för lagackordet i en region

Trots det – inget större lyft för den stora TBM-gruppen.

Byggnadsarbetaren granskar

Svartjobb, skattebrott och storskalig penningtvätt. Följ med bakom fasaden på Nya Karolinska.

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Svarsalternativ Antal röster
Ja, det har hänt 457
Ja, flera gånger 429
Nej, aldrig 81
Tester

Knivar, knäskydd, hammare, vattenpass, skruvdragare, lasermätare....Byggnadsarbetaren testar dina verktyg på bygget.

Arbetsmiljö

Har du rätt skyddsutrustning? Läs Byggnadsarbetarens artiklar om arbetsmiljö.

Annonsera

Med en annons i Byggnadsarbetaren når du både yrkesarbetare och chefer i branschen. Kontakta Acke Stenquist, Stenquist Försäljning AB.
Mejl: acke@sqfab.se
Telefon: 076-781 52 22.
Klicka här för mer info om priser, utgivningsdagar och målgrupp.
Välkommen!

 • Läs om byggnadsarbetarnas egna smarta uppfinningar som gör byggjobbet lättare.

 • Har du själv uppfunnit en bra grej? Tipsa Byggnadsarbetaren, ring 010-601 10 33, eller mejla: red@byggarb.se