Kategori: Bodsnack Skapa debatt - tyck till!

Publicerad 7 februari 2017 09:35

Martin J. Nilsson: Debattera istället för att mobba

Det är dags att skruva ned tonläget lite. Att kalla alla som inte tycker som du för "rasist" bryter bara sönder facket. Vi behöver hålla ihop som byggnadsarbetare.

Jag tycker det är allt för mycket påhopp och tjafs som inte gynnar oss byggnadsarbetare. Sluta att kalla folk rasister eller idioter, sånt här kan förstöra och bryta isär facket.

Det är bara att bita i det sura och konstatera att många saker inte blivit riktigt rätt och att misstag har skett. Vårt moderparti S handlar inte alltid i byggnadsarbetarens intressen - enligt en del undersökningar är S inte ens det största partiet bland byggnadsarbetarna.

Hur ska man då hantera det här? Att slentrianmässigt kalla meningsmotståndare för rasister kommer bara vara kontraproduktivt och ge motståndarna vatten på sin kvarn och öka deras stöd. Vad händer när företrädare för facket öppet byter parti? Det är inte långt borta på mitt bygge i alla fall.

Nej, vrid ner volymen och försök lösa problem tillsammans, att låtsas som vissa inte finns och nonchalera och inte prata om reella samhällsproblem har visat sig fungera mycket dåligt. Nu behövs nya tag, sätt arbetaren före Löfven så kommer det gå bättre!

Tyck till! Kommentera artikeln

Sortering av kommentarer:

Visa senaste förstVisa äldst först
 1. Bara för att Socialdemokratin svikit sina forna ideal behöver det inte innebära att man slutar kalla en spade för en spade.

  Visserligen har viss ton i debatten skapat en splittring inom fackföreningsrörelsen. Men det är knappast de som kallar en spade för en spade som i riksdagen ständigt lägger fram fackföreningsfientliga förslag.

 2. Jag kommer alltid att kalla en rasist för en rasist, och det är inte mobbing. SD fick cirka 13 procent av rösterna vid senaste valet, och nästan var fjärde medlem i Byggnads röstade på SD. SD är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter, och partiets företrädare visar detta i både ord och handling. Det är SD:s rasistiska budskap som väljarna köper. Utan detta rasistiska budskap skulle SD inte klara 4-procent-spärren till riksdagen.

 3. Tommy : Jag är inte rasist , min far och delar av min övriga släkt är gifta/sambo med utlandsfödda. Inget fel med det.
  Men om ingenting görs i snar framtid för att få ordning på lag,ordning och sjukvård i detta land kommer jag att rösta på SD2018.
  Därför att det får vara slut på Strutsbeteende, politiker måste ta ansvar för landet och ta tag i problemen. Idag är deras karriär viktigare.
  Vidare, så har Transport (LO ) inte lyckats ett skit med att stoppa olaglig cabotageverksamhet och snart är det slut på svenska åkerier.
  Bara som exempel på nonchalans ifrån LO-sidan. Ni kan påverka regeringen , men håller snällt käften.

Skriv en egen kommentar

 • Skriv kort! Korta texter lockar fler att läsa (Om du vill skriva en längre debattartikel: klicka på "Bodsnack" i topmenyn, sedan på "Skapa ny debatt".

För att du ska få publicera en kommentar måste du läsa och godkänna vårt regelverk för artikelkommentarer

Skyrocket för lagackordet i en region

Trots det – inget större lyft för den stora TBM-gruppen.

Byggnadsarbetaren granskar

Svartjobb, skattebrott och storskalig penningtvätt. Följ med bakom fasaden på Nya Karolinska.

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Svarsalternativ Antal röster
Ja, det har hänt 457
Ja, flera gånger 429
Nej, aldrig 81
Tester

Knivar, knäskydd, hammare, vattenpass, skruvdragare, lasermätare....Byggnadsarbetaren testar dina verktyg på bygget.

Arbetsmiljö

Har du rätt skyddsutrustning? Läs Byggnadsarbetarens artiklar om arbetsmiljö.

Annonsera

Med en annons i Byggnadsarbetaren når du både yrkesarbetare och chefer i branschen. Kontakta Acke Stenquist, Stenquist Försäljning AB.
Mejl: acke@sqfab.se
Telefon: 076-781 52 22.
Klicka här för mer info om priser, utgivningsdagar och målgrupp.
Välkommen!

 • Läs om byggnadsarbetarnas egna smarta uppfinningar som gör byggjobbet lättare.

 • Har du själv uppfunnit en bra grej? Tipsa Byggnadsarbetaren, ring 010-601 10 33, eller mejla: red@byggarb.se