Kategori: Bodsnack Skapa debatt - tyck till!

Publicerad 27 oktober 2016 08:45

Kul kille: Ådalen inte så långt borta

Splittringen kring vårt fackförbund har nog ingen lyckats undgå. Tonläget har höjts och röster hörs ifrån både höger och vänster.

Det märks på jobbet, i media och hemma vid köksbordet. I en samhällsutveckling där Arbetarklassen inte är var den en gång var.

I en tid där både rött och blått går mot brunt och mindre uppstickare fiskar i grumliga vatten.

Man kan blicka tillbaka till glans dagarna då arbetarklassen var just arbetarklass och inte något andrahands-tjafs till en nedre över klass. För det är precis det våra barn har blivitt. Bortskämda! Curlade in till en nedre överklass. Historien återupprepar sig igen. Vi är på väg mot mörkare tider där arbetsgivarna försöker ta kontroll över lönen. Ta kontroll över dig som individ.

Men vems fel är då detta?

Den nya generations arbetarklass eller är det vårat eget? Alla borde vi rannsaka oss själva då vi också glidit ifrån och glömt historiens gång som en gång ledde till några arbetarbröders död. Ni har säkert hört historien om skotten i ådalen 1931. Nått som vi flesta ser som en "tjötig" grej Som gamla gubbar ifrån Byggnads drar med jämna mellanrum i väntan på bättre tider. Tider vi inte trodde fanns. Tider vi trodde var historia!

Men tar vi inte tag i saken. Du och jag! Så är skotten inte långt borta.

Upp till kamp KAMRATER!

Tyck till! Kommentera artikeln

Sortering av kommentarer:

Visa senaste förstVisa äldst först
 1. Mycket bra inlägg av sign "Kul kille"! Historien behöver upprepas här. Men hjälper det? Tveksamt! Den solidaritet som fanns förr är idag utbytt mot intresset för den egna ekonomin. Alltså är det egoismen som styr idag.

 2. Ja du Sten jag kan hålla med dig om att solidaritet inte finns och det kan vi nog tacka en lång rad av politiker som har hjälpt oss arbetare att tänka på oss själva och vill man lyckad så ska man nog göra det på egen hand, titta bara på x S-politikern Jan Emanuellever som lever lyxliv på skattebetalarnas pengar så ska man lyckas här i livet så är det inompolitken man ska jobba sig upp på lagom nivå det är tydligen så man gör om man är arbetarklassens företrädare eller vad vet jag.

  Och med det kan jag bara säga att ja jag är mig själv närmast och nej jag har inte någon lust att se mina skattepengar flyger i väg till politiker som inte kan leva med det förtroende som vi väljare ger dom i form av en röst på valdagen, senaste i raden av folk som inte klarar det är statssekreterare Erik Bromander 2,5 miljoner kvitterar han ut om han inte väljer att ta ett vanligt jobb vilket han nog inte kommer att göra.

 3. Man blir nostalgisk "glans dagarna",har själv upplevt dom,växte upp på 50-60talet när Sverige var Sverige,fackföreningarna var bra för arbetarklassen,men med tiden dök det upp fler och fler av arbetarklassens företrädare som ville ha det bättre än dom man företrädde,och motståndar sidan till arbetarklassen tyckte vi fått för stor bit av kakan,många kanske blev bekväma och bortskämda,titta i dag när våra politiker har.mer i lön i månaden än en arbetare har på 3-4mån och onormala pensioner som grädde på moset,titta på de politiker som företräder många som bor i Tensta och Rinkeby tex ,som själv bor på Kungsholmen,är det Solidariskt ,ett ord som missbrukats av många,

 4. Onormala pensioner skriver Hasse om. Pensioner kan aldrig bli "onormala". De baseras på vad respektive person har tjänat under sitt arbetsliv. Men alla har inte lika lön som du Hasse. Så ser det ut och så måste det se ut. De enda som har "onormala" pensioner är en klick snuskigt högt avlönade höjdare som får det andra aldrig kan få.

  Och varför måste politiker bo på vissa platser i vårt land? När andra medborgare kan välja var de bosätter sig? Och hur vet du var politikerna bor? De som är i Riksdagen bor över hela landet och inte på Kungsholmen som du påstår. Men när de i veckorna är i Riksdagen bor de naturligtvis i Sthlm.

  Hur skulle det annars se ut? Demokrati måste få kosta. För att få folk till dessa utskällda jobb måste det finnas bra löner och arvoden. Men det har inte sign Hasse förstått. Det du bedriver Hasse kallas för politikerförakt och är vanligt i SD-kretsar.Men även Sd-politiker förser sig när de väl får en plats vid köttgrytorna.

 5. Kappan efter vinden som vanligt när en gråsosse känner sig trampad på tårna,Jan Emanuel glömdes bort,ja det finns fler Slashasar,man borde väl leva som man lär, och det vanliga tjatet om SD ,vem blir förvånad,inget nytt under solen !

 6. Jaa du Janne!
  Varför måste vi ta efter det sämsta av vad denne Jan Emanuel har sysslat med? Har inte ni killar egna liv? Lev då dom som ni vill att andra än Emanuel ska leva. Den killen är för länge sedan avhängd politiskt.

 7. Ja ni hör ju själva,och det ska kallas seriöst !

 8. Ett svar till det Hasse åstadkommer idag kl 09:36 : Jag är alltid seriös när jag debatterar Hasse. Och även ganska påläst skulle jag vilja påstå. Men mina åsikter passar inte här i SD-land det har jag förstått. Men jag kämpar på och hoppas att ni vilsna själar ska vakna någon gång...

 9. Antingen får facket börja representera byggnadsarbetarens nya situation, eller så får facket placeras i historieboken. Vårt problem är konkurrens från Östeuropa, inte familjen Wallenberg. Det hela är mycket enkelt, som Guillou brukar uttrycka.

Skriv en egen kommentar

 • Skriv kort! Korta texter lockar fler att läsa (Om du vill skriva en längre debattartikel: klicka på "Bodsnack" i topmenyn, sedan på "Skapa ny debatt".

För att du ska få publicera en kommentar måste du läsa och godkänna vårt regelverk för artikelkommentarer

Skyrocket för lagackordet i en region

Trots det – inget större lyft för den stora TBM-gruppen.

Byggnadsarbetaren granskar

Svartjobb, skattebrott och storskalig penningtvätt. Följ med bakom fasaden på Nya Karolinska.

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Svarsalternativ Antal röster
Ja, det har hänt 457
Ja, flera gånger 429
Nej, aldrig 81
Tester

Knivar, knäskydd, hammare, vattenpass, skruvdragare, lasermätare....Byggnadsarbetaren testar dina verktyg på bygget.

Arbetsmiljö

Har du rätt skyddsutrustning? Läs Byggnadsarbetarens artiklar om arbetsmiljö.

Annonsera

Med en annons i Byggnadsarbetaren når du både yrkesarbetare och chefer i branschen. Kontakta Acke Stenquist, Stenquist Försäljning AB.
Mejl: acke@sqfab.se
Telefon: 076-781 52 22.
Klicka här för mer info om priser, utgivningsdagar och målgrupp.
Välkommen!

 • Läs om byggnadsarbetarnas egna smarta uppfinningar som gör byggjobbet lättare.

 • Har du själv uppfunnit en bra grej? Tipsa Byggnadsarbetaren, ring 010-601 10 33, eller mejla: red@byggarb.se