Kategori: Bodsnack Skapa debatt - tyck till!

 1. Johan Lindholm, förbundsordförande, Byggnads gör en utläggning här den 17 Mars på sidan Bodsnack om löner mm. Då hade jag förväntat mig att ni killar och tjejer som ff jobbar och då borde vara intresserade av vad han skriver?

  Men inte en ända kommentar finns? Visst är det konstigt? Men om någon skriver något ofördelaktigt om SD och deras politik - ja då brakar det loss här!

  Sverige går just nu med S ledning och med en svetsare som statsminister jättebra. Borde vi inte vara glada då? Jag som pensionerad "Byggare" är det. Vi har fått lite tillskott på vår pension. För min del med 600 kr/månad.

 2. Lön är bra. Men den överskuggas av inflation och höjda skatter så det blir ändå marginellt kvar i börsen. En svensk arbetare har blivit billigare, byggarnas priser högre. Vart hamlar pengarna? I storbolagens sparbössa. Byggnads gör ett bra jobb, men de kunde krävt mer i dessa tider...

  Nej Sverige går inte bra. Många arbetslösa fasas undan till diverse projekt för att försvinna i från statistiken. Bidragen ökar, kriminaliteten ökar, välfärd och säkerhet blir sämre. Skolan behöver vi inte ens prata om ..

  Hur varm och naiv får man vara som sitter i sitt pensionärsboende och far med osanning i sann sossepropaganda varje vecka på byggnadsarbetaren.

  Sök jobb på veteranpoolen eller något och gör lite nytta istället för att sprida fake news och motsägande hat till personer som inte tycker som du själv...

Flera artiklar

Gå till sida: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 .

Har du stött på språkproblem på bygget?

Rodrigo Corvalan, 35 år, plattsättare, Hökarängen:
– Ja, jag jobbade på ett bygge då en annan firma som skulle hjälpa oss skickade folk som bara kunde serbiska. Deras arbetsledare skulle tolka men han var ofta på annat håll.

Jessica Åström, 25 år, ventilationsplåtslagare, Umeå:
– Nej, alla på mitt jobb pratar svenska. Jag jobbar inne på verkstaden hela tiden men av kollegor på samma företag som är ute, hör jag att det är många problem med språket.

Mårten Hedström, 62 år, snickare, Stockholm:
– Ja. Språkproblem är en stor risk och ett irritationsmoment. Det har hänt att jag väntat i timmar på att någon skulle komma och tolka åt dem som inte kan engelska eller svenska.

Annonsera

Med en annons i Byggnadsarbetaren når du både yrkesarbetare och chefer i branschen. Kontakta Acke Stenquist, Stenquist Försäljning AB.
Mejl: acke@sqfab.se
Telefon: 076-781 52 22.
Klicka här för mer info om priser, utgivningsdagar och målgrupp.
Välkommen!

 • Läs om byggnadsarbetarnas egna smarta uppfinningar som gör byggjobbet lättare.

 • Har du själv uppfunnit en bra grej? Tipsa Byggnadsarbetaren, ring 010-601 10 33, eller mejla: red@byggarb.se