Publicerad 12 mars 06:00

Laddat för hårda tag

Skjut sladdlöst, låt tänderna tugga betong och häng på nätet i vilken tuff miljö som helst.

Varmluftspistol, Milwaukee
Den nya kompakta batteridrivna varmluftspistolen M18 kommer upp i arbetstemperatur på några sekunder. Batteriet, ett Redlithium-ion 5,0 Ah, räcker till cirka 40 krympningar per dag vid kritiska installationsarbeten. Enligt tillverkaren täcker det behovet för en hel dag.
Varmluftspistolen är liten, väger 1,4 kilo och har ett skydd på munstycket som förhindrar värmeskador. Vidare finns det en krok för steghängning och en LED-lampa på maskinen.

Spikpistol, Hitachi
Två japanska kolborstfria spikpistoler som är drivna med 18 volts batterier. Båda klarar 700 spik per laddning och det går att använda spiklängder på 50–90 millimeter. Skillnaden mellan maskinerna är att NR1890DBCL går att ladda med 47 spik (klippt huvud, pappersbandad) och NR 1890DBRL med 37 spik (runt huvud, plastbandad). Vikten ligger något under fem kilo för båda och pistolerna går att snabbladda.
Säkerhetsspärr mot oavsiktlig avskjutning, indikator för magasinspåfyllning, möjlighet att välja enkel- eller serieskott, bälteskrok och LED-ljus.

Datorplatta, Panasonic
En uppdaterad version av datorplattan Toughpad FZ-G1 ATEX. Datorkapaciteten har skruvats upp ett par snäpp och batteritiden har förlängts till 14 timmar. Batteriet går även att byta under pågående drift. Plattan tål det mesta. Den är zon 2-certifierad och klarar därför även ex-plosionsfarliga arbetsmiljöer, vilket innebär att den duger gott på bygget. I maskinen sitter en Intel Core vPro i5-6300u-processor och enheten kan utrustas med bland annat en 2D-streckkodsläsare, GPS, Micro SD och USB 2.0.

Väggsåg, Husqvarna
Här ett väggsågningssystem, WS 220, från Husqvarna. Passar utmärkt för små och medelstora jobb. Enligt tillverkaren lättare att använda än stora maskiner där det passar. Även bättre än handhållna maskiner när de inte kan användas på grund av ergonomiska orsaker eller av säkerhetsskäl. Systemet har en 900 millimeter W 1405 Diagrig-klinga och klarar väggsågning i armerad betong med en tjocklek på upp till 395 millimeter. Utrustningen är lätt och kan utan problem transporteras i en vanlig skåpbil. Kan köras på 1-fas om arbetsplatsen saknar 3-fas.

Arbetskläder, Hultafors Group
Snickers Workwear släpper nu nya varselkläder. Kollektionen bygger på deras arbetsklädserier AllroundWork och Flexiwork. Byxor och jackor har omarbetats och förbättrats när det gäller passform, rörelsefrihet och fått ett bättre knäskydd. Sedan har plaggen uppdaterats till varselversioner för att öka synligheten på bygget.

Tyck till! Kommentera artikeln

Sortering av kommentarer:

Visa senaste förstVisa äldst först

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. Tyck till!

Skriv en egen kommentar

  • Skriv kort! Korta texter lockar fler att läsa (Om du vill skriva en längre debattartikel: klicka på "Bodsnack" i topmenyn, sedan på "Skapa ny debatt".

För att du ska få publicera en kommentar måste du läsa och godkänna vårt regelverk för artikelkommentarer

LÄS MER

Tema: Rasolyckan Ludvika

Tema: EFTERSPEL NÅIDEN BYGG
Tema: Byggkollen

Skyrocket för lagackordet i en region

Trots det – inget större lyft för den stora TBM-gruppen.

Byggnadsarbetaren granskar

Svartjobb, skattebrott och storskalig penningtvätt. Följ med bakom fasaden på Nya Karolinska.

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Svarsalternativ Antal röster
Ja, det har hänt 457
Ja, flera gånger 429
Nej, aldrig 81

Bodsnack!

Mera bodsnack

Tester

Knivar, knäskydd, hammare, vattenpass, skruvdragare, lasermätare....Byggnadsarbetaren testar dina verktyg på bygget.

Arbetsmiljö

Har du rätt skyddsutrustning? Läs Byggnadsarbetarens artiklar om arbetsmiljö.

Annonsera

Med en annons i Byggnadsarbetaren når du både yrkesarbetare och chefer i branschen. Kontakta Acke Stenquist, Stenquist Försäljning AB.
Mejl: acke@sqfab.se
Telefon: 076-781 52 22.
Klicka här för mer info om priser, utgivningsdagar och målgrupp.
Välkommen!

  • Läs om byggnadsarbetarnas egna smarta uppfinningar som gör byggjobbet lättare.

  • Har du själv uppfunnit en bra grej? Tipsa Byggnadsarbetaren, ring 010-601 10 33, eller mejla: red@byggarb.se