Tema: Verktygslådan

Publicerad 15 december 2017 06:00

Minidyckert, kombihammare och hörselskydd - kolla in senaste nytt

Understället som motverkar svettlukt, lampan som tål vatten och hörselskydd med bluetooth. Kolla in de senaste nyheterna i Verktygslådan.

Hultafors, 240 cm

Den gamla klassikern från Hultafors har fått en kompis, en tumstock som är 240 cm som funkar bättre ihop med standardmått. Den är tillverkad av glasbjörk och har "leder" av svenskt stål. "Många av våra kunder har efterfrågat en smidig tumstock anpassad efter standardmåtten för exempelvis takhöjd och gipsskivor", skriver Hultafors i ett pressmeddelande.Pansonic, EY45A5

Kraftfull och samtidigt lätt. Går det? Så lanserar i alla fall Panasonic sin nya bandsåg. Maskinen väger 4,05 kg. Enligt Panasonic får du till denna vikt en 18-voltsmaskin med kompakt skärhuvud (lätt att komma åt), reglerbar hastighet, Led-belysning, och hög kapacitet, (till exempel: stålrör diameter 47,8 mm, 2,5 mm tjocklek = 90 skär per laddning).Metabo, KHA 18 LTX BL 24

Var rädd om dig. Använd maskiner med utsug. Metabo lanserar nu en sladdlös kombihammare med integrerad dammsugare, som ingår i Metabos 18v segment. Enligt tillverkaren avlägsnar den kakel snabbt och dammfritt och klarar tre arbetsmoment: hammarborrning, borrning och mejsling.

Bostik, CG2 WA, CG1, Silicone Wet Room

Rätt färg på fogen är pricken över i:et. Bostik lanserar nu ett komplett system med färger som passar ett brett sortiment av kakel och klinker. Enligt tillverkaren tål produkterna hårt slitage och är dessutom smutsavvisande.Robustor, London-89

Arbetsskor kan vara riktigt snygga. Robustor lanserar nu en skyddssneaker med spiktrampskydd och tåhätta av aluminium. Enligt tillverkaren har den en vattensäker ovandel, slitstark textil och foder som transporterar bort fukt. Den är vridstyv, stabil och har extra stötdämpande iläggssula med gel.Night Stick, XPP-5420GX

Klassens ljus. Så lanserar Night Stick sin nya säkerhetsklassade ficklampa som funkar ovan eller under jord där damm eller explosiv gas kan förekomma. Ficklampan är ljusstark, robust, kan tappas från två meter och tål vatten. Ljuskäglan når 187 meter och håller klass 1, zon 1.Honeywell, Sync Impact

Svårt prata i telefon mitt i bullret? Honeywell har en lösning. Med trådlös bluetooth-teknik kan du prata i telefon i miljöer med skadligt höga ljud där hörselskydden ska vara på hela tiden. Headsetet ansluter till din smartphone som kan ligga kvar i fickan. Du kan självklart strömma musik i lurarna. Lansering i början av 2018.Hitachi, NT1850DBSL

Hellre batteridrivet än gas och kompressor, tycker de flesta. Hitachi har lanserat ett nytt 18V dyckertverktyg. Enligt tillverkaren är den skön att jobba med eftersom den har "låg rekyl och ljudnivå." Kolborstfri motor ger längre livslängd, säkerhetsspärr förhindrar oavsiktlig avfyrning och led-ljus lyser upp arbetsområdet.Snickers, LiteWork/FlexiWork

Stinker ditt underställ svett? Då ska du byta till Snickers nya underställ LiteWork, som enligt tillverkaren är luktavvisande och extra bra på att ventilera bort fukt. En annan nyhet är "Flexiwork" med ull – för extra värme, som kombinerar merinoull och syntetmaterial, för bra hållfasthet.

Tyck till! Kommentera artikeln

Sortering av kommentarer:

Visa senaste förstVisa äldst först

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. Tyck till!

Skriv en egen kommentar

  • Skriv kort! Korta texter lockar fler att läsa (Om du vill skriva en längre debattartikel: klicka på "Bodsnack" i topmenyn, sedan på "Skapa ny debatt".

För att du ska få publicera en kommentar måste du läsa och godkänna vårt regelverk för artikelkommentarer

Tema: Rasolyckan Ludvika

Tema: Byggkollen
Tema: Byggnads kongress 2018
Tema: Byggnads kongress 2018

Skyrocket för lagackordet i en region

Trots det – inget större lyft för den stora TBM-gruppen.

Byggnadsarbetaren granskar

Svartjobb, skattebrott och storskalig penningtvätt. Följ med bakom fasaden på Nya Karolinska.

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Svarsalternativ Antal röster
Ja, det har hänt 438
Ja, flera gånger 415
Nej, aldrig 81

Bodsnack!

Mera bodsnack

Tester

Knivar, knäskydd, hammare, vattenpass, skruvdragare, lasermätare....Byggnadsarbetaren testar dina verktyg på bygget.

Arbetsmiljö

Har du rätt skyddsutrustning? Läs Byggnadsarbetarens artiklar om arbetsmiljö.

Annonsera

Med en annons i Byggnadsarbetaren når du både yrkesarbetare och chefer i branschen. Kontakta Acke Stenquist, Stenquist Försäljning AB.
Mejl: acke@sqfab.se
Telefon: 076-781 52 22.
Klicka här för mer info om priser, utgivningsdagar och målgrupp.
Välkommen!

  • Läs om byggnadsarbetarnas egna smarta uppfinningar som gör byggjobbet lättare.

  • Har du själv uppfunnit en bra grej? Tipsa Byggnadsarbetaren, ring 010-601 10 33, eller mejla: red@byggarb.se