info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peter Eriksson samlar aktörer i byggbranschen : "Ingen kvinna ska utsättas för kränkningar och övergrepp"

Bostadsminister Peter Eriksson samlar till ett möte med aktörer inom byggbranschen i samband #metoo-uppropet i byggbranschen. Inbjudan har gått ut till flera stora byggföretag, Byggnads och Sveriges Byggindustrier.

I dag kvinnor i byggbranschen gick ut i ett stort Metoo-upprop med 4627 underskrifter och cirka 200 vittnesmål under hashtagen #sistaspikenikistan. I samband med uppropet har bostadsminister Peter Eriksson kallat till ett möte, torsdagen den 30 november, med aktörer inom byggbranschen, om hur branschen kan kraftsamla mot kränkande behandling, skriver Fastighetsvärlden.se.

Läs mer: Nytt metoo-upprop i byggbranschen

Bostadsminister Peter Eriksson har skickat ut inbjudan till 14 organisationer och företag som JM, NCC, Peab, Skanska, men även fackförbund som Byggnads, Seko och arbetsgivarorganisationer som Seko och Sveriges Byggindustrier.
I inbjudan står bland annat att ”Jämställdhetsarbetet inom branschen har pågått under flera år och tagit sig olika uttryck. Som bostadsminister vill jag nu att vi gemensamt agerar för att ingen kvinna ska utsättas för kränkningar och övergrepp”.
I förra veckan gick 1501 kvinnor från fackföreningsrörelsen ut i ett upprop med hashtagen #InteFörhandlingsbart.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peter Eriksson samlar aktörer i byggbranschen : "Ingen kvinna ska utsättas för kränkningar och övergrepp"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig