Tema: Verktygslådan

Publicerad 29 juni 2017 06:00

Slipa sladdlöst och lampan som tål tuffa tag

Verktygslådan med de senaste nyheterna

En ny batteridriven vinkelslip, ett starkt batteri och en slagskruvdragare med mindre vibrationer. Kolla in nyheterna i Verktygslådan.

Batteridriven vinkelslip, L 125 Flex
Flex lanserar sin första batteridrivna vinkelslip och
satsar hårt på säkerheten. Bland annat ska mjukstarten göra maskinen säkrare när du drar i gång den. Slipen ska också vara extra skyddad mot damm, tack vare en specialdesignad strömbrytare och ett filter som skyddar motorn. På så sätt räknar tillverkaren med att
maskinen ska hålla längre. Sidohantaget går att flytta, vilket förenklar när du ska komma åt i hörn eller helt enkelt bara vill fördela arbetet på båda armarna.

Slagskruvdragare, WH18DBDL2 Hitachi
Zlatan Ibrahimovic beskrivs ofta som ett kraftpaket på planen. Hitachi har skapat sin egen Zlatan i nya slagskruvdragaren WH18DBDL2, lanserad som "ett effektivt kraftpaket". Med
hjälp av den nya tekniken "Triple hammer", som innebär att slaghammaren har tre städ i stället för två, ska vibrationerna minska sam-tidigt som verktyget blir snabbare och starkare. Det nya luftsystemet ska kyla motorn bättre och göra att verktyget håller länge. Ungefär som "Ibra", som fick sin första allvarliga skada vid 35 års ålder.

Batteri, XR Flexvolt Dewalt
Blir du också förbannad när batteriet kroknar innan du hunnit klart? Då kan Dewalts nya XR Flexvolt vara något för dig. Det nya batteriet är på 54 volt och är enligt tillverkaren framtaget för maskiner som behöver köras extra länge på en enda laddning, till exempel Dewalts batteridrivna borrhammare. Man har också tagit fram en snabbladdare på 8 ampere som ska klara att ladda batteriet på mindre än en timme. Allt för att minska ofrivilliga pauser på bygget.

Släpljus Syslite STL 450 Festool
Får du inte till ytorna? Räcker inte ljuset till? Med den här nya lampan kan du se om du har slipat och spacklat ordentligt, utan risk för att lampan pajar. Festools nya släpljus ska nämligen ge en effektiv kontroll av ytorna, samtidigt som den är väldigt tålig. Den har stötskydd i kanterna och ett hölje som skyddar mot stänkande vatten. Med en adapter som går att köpa till kan man ställa in höjd och vinkel på lampan.

Monteringshandske, Soft touch
Den ser ut som en vanlig monteringshandske. Men mustaschsymbolen på Soft touchs nya handske visar att det handlar om något mer. Företaget vill med den nya modellen uppmärksamma att 27 män i Sverige varje dag får diagnosen prostatacancer.
– Med den blå handsken kan vi nå ännu fler med budskapet att få fler män att börja prata om prostatacancer, säger Torsten Tullberg på Prostatacancerförbundet som samarbetar med Soft touch.
När det gäller själva handsken är det elastiska tyget mellan fingrarna tänkt att öka flexibiliteten. Skumplattorna i handflatan minskar vibrationer och har en stötdämpande funktion.

Tyck till! Kommentera artikeln

Sortering av kommentarer:

Visa senaste förstVisa äldst först

Det finns inga kommentarer till den här artikeln ännu. Tyck till!

Skriv en egen kommentar

  • Skriv kort! Korta texter lockar fler att läsa (Om du vill skriva en längre debattartikel: klicka på "Bodsnack" i topmenyn, sedan på "Skapa ny debatt".

För att du ska få publicera en kommentar måste du läsa och godkänna vårt regelverk för artikelkommentarer

Tema: Rasolyckan Ludvika

Tema: EFTERSPEL NÅIDEN BYGG
Tema: Byggkollen
Tema: Byggnads kongress 2018
Tema: Byggnads kongress 2018

Skyrocket för lagackordet i en region

Trots det – inget större lyft för den stora TBM-gruppen.

Byggnadsarbetaren granskar

Svartjobb, skattebrott och storskalig penningtvätt. Följ med bakom fasaden på Nya Karolinska.

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Svarsalternativ Antal röster
Ja, det har hänt 438
Ja, flera gånger 415
Nej, aldrig 81

Bodsnack!

Mera bodsnack

Tester

Knivar, knäskydd, hammare, vattenpass, skruvdragare, lasermätare....Byggnadsarbetaren testar dina verktyg på bygget.

Arbetsmiljö

Har du rätt skyddsutrustning? Läs Byggnadsarbetarens artiklar om arbetsmiljö.

Annonsera

Med en annons i Byggnadsarbetaren når du både yrkesarbetare och chefer i branschen. Kontakta Acke Stenquist, Stenquist Försäljning AB.
Mejl: acke@sqfab.se
Telefon: 076-781 52 22.
Klicka här för mer info om priser, utgivningsdagar och målgrupp.
Välkommen!

  • Läs om byggnadsarbetarnas egna smarta uppfinningar som gör byggjobbet lättare.

  • Har du själv uppfunnit en bra grej? Tipsa Byggnadsarbetaren, ring 010-601 10 33, eller mejla: red@byggarb.se