info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

”Man blir stark i armarna som plåtslagare”

Plåtslagaren Emilia Bollesparr använder sin styrka även utanför bygget. Nyligen tävlade hon i Toughest – ett åtta kilometer långt lopp med 40 olika hinder.

– Det var rejält kallt i vattnet, säger Emilia Bollesparr när Byggnadsarbetaren når henne via telefon för att prata om hur det gick i helgens tävling i Toughest.

Loppet kan beskrivas som en åtta kilometer lång hinderbana med ett fyrtiotal olika hinder – bland annat gyttje- och vattengravar. Det krävs både styrka och kondition, tävlingen som hölls i helgen utanför Malmö lockade över 7 000 deltagare. Emilia berättar att det var tungt för armarna men hennes bakgrund som plåtslagare underlättade när laget, som betsår av tio kvinnor, skulle ta sig över olika hinder under tävlingen.

Bra på olika saker

– Tävlingen gick bra, det var första gången jag tävlade och alla i laget var bra på olika saker. Man blir stark i armarna av att jobba som plåtslagare, det hade jag bra användning av, säger Emilia Bollesparr.

Emilia, 22, har jobbat som plåtslagare sedan hon slutade gymnasiet och trivs med jobbet. Hon valde plåtslagarlinjen på gymnasiet då hon inte var så sugen på att plugga vidare och hörde att möjligheten att få jobb efter utbildningen var god.

Kontorsjobb inget för Emilia

– Det är dessutom självständigt och man får ta egna beslut och man får jobba med kroppen. Man får också träffa kunder och lösa kluriga grejer, kontorsjobb är inget för mig, jag är alldeles för rastlös, säger Emilia Bollesparr.
Träna är ett stort intresse för Emilia. På fritiden sysslar hon med crossfit, en träningsform som kombinerar styrkelyftning och gymnastik med kondition, vilket hon även har tävlat i. När hon fick möjlighet att tävla i Toughest tvekade hon inte. Tillsammans med Blåkläder tävlar hon nu med nio andra kvinnor i lag och i den senaste tävlingen kom de i mål efter en timme och 39 minuter.

Emilia Bollesparr drar nytta av sina starka armar under Toughest.

Kaj Söderin
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: ”Man blir stark i armarna som plåtslagare”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig