info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fick elchock i duschen – VVS-montör döms

En VVS-montör i Halland döms till villkorlig dom och dagsböter efter installation av en varmvattenberedare. En kvinna som duschade fick en kraftig elchock och föll ihop.

Händelsen inträffade i september förra året. Enligt domen från Hallands tingsrätt som Byggnadsarbetaren tagit del av, anlitades VVS-montören av en kvinna vid en lägenhetsrenovering. Bland annat installerade han en varmvattenberedare som en elektriker sedan skulle koppla in. Elektrikern kunde inte komma samma dag, därför gjorde VVS-montören eljobbet själv via instruktioner över telefon.

Föll ihop i duschen

Senare på kvällen skulle kvinnan ta en dusch och fick en så kraftig elchock att hon föll ihop, men kunde efter en stund ta sig ur duschen och kalla på hjälp. Varmvattenberedaren var felkopplad och montören hade inte kontrollerat att den funkade efter installationen.
Halmstads tingsrätt dömer nu mannen till villkorlig dom samt dagsböter. Han ska även betala 11 432 kronor i skadestånd till kvinnan samt rättegångskostnader för försvararen och målsäganden.

Kaj Söderin
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fick elchock i duschen – VVS-montör döms

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig