info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Arbetslösheten fortsätter att minska inom bygg

Arbetslösheten fortsätter att krypa nedåt inom bygg. Den öppna arbetslösheten är nu 3,8 procent. Det visar färsk arbetslöshetsstatistik.

Högkonjunkturen inom byggbranschen håller i sig och detta avspeglar sig i arbetslösheten. Under mars månad var den totala arbetslösheten 6 procent bland medlemmar i Byggnads och Målarnas a-kassa. Det är en minskning jämfört med samma period förra året, då den var 6,5 procent. Även den öppna arbetslösheten sjunker och är nu 3,8 procent, visar färska arbetslöshetssiffror från Arbetsförmedlingen.

Läs mer:
Bostadsbyggandet fortsätter uppåt

Bostadsbyggandet minskar

Enligt Sveriges Byggindustriers senaste bedömning som kom i slutet av mars kommer bygginvesteringarna fortsätta att öka i år, men mattas av under 2018. Det är framför allt bostadsbyggandet som minskar, även om det är fortsatt höga nivåer. Däremot är utvecklingen stark för lokal- och anläggningsbranschen, vilket även konjunkturbarometern för mars visar. Arbetslösheten har sjunkit under flera år.
Totalt sett är nu 6881 medlemmar arbetslösa i Byggnads och Målarnas a-kassa. 2014 var den siffran 9918, vilket motsvarar 9,3 procent.

Läs mer: Stark utveckling för anläggningsbranschen

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Arbetslösheten fortsätter att minska inom bygg

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig