info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Han drog rör åt flyktingar: "En riktig upplevelse"

Rörmokaren Johan Persson åkte ner till Grekland och drog rör på en flyktingförläggning. – Det var en upplevelse, en riktigt skön känsla när man jobbade, berättar han.

I slutet februari åkte en grupp svenskar ner till Grekland för att förbättra situationen för dem som flytt över Medelhavet och som nu bor i tillfälliga läger. Vvs-montören Johan Persson från Mariestad, till vardags bosatt i Norge, var en av dem som hjälpte till. Resan gjordes möjlig genom ett samarbete mellan Vi i villa, Grabber och FM Matsson.

”Kom det problem så löste vi dem”

Gruppen arbetade på lägret under tre dagar.
– Vi fixade ett utomhuskök och jag kopplade ihop tre modulhus med vatten och avlopp, säger 27-åringen och berättar att han och de andra hann med betydligt mer än de först hade trott.
– Kom det problem så löste vi dem. Vi gjorde allt ordentligt, samtidigt körde vi järnet hela tiden. Allt är möjligt om du vill att det ska vara möjligt.

”Bortskämda med Vvs i Sverige”

Johan Persson säger att han fick större förståelse för hur stor skillnad det är mellan avloppssystem i olika länder.
– Vi är bortskämda med Vvs här i Sverige. Vi har det så sjukt bra.
Johan fick också bra kontakt med flyktingarna i lägre och hjälpte bland annat några barn med småreparationer av deras cyklar.
– De som bodde där var jävligt trevliga. Hela resan var en riktigt upplevelse. Det kändes inte som att man jobbade utan mer som att man hjälpte till.
Skulle du göra om det om du fick chansen?
– Absolut. Jag har redan sagt ja till en ny resa.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Han drog rör åt flyktingar: "En riktig upplevelse"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig