info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Anders hjälpte migranter i Grekland

När Anders Nilsson fick möjligheten att åka till Grekland för att hjälpa migranter med byggarbeten i ett läger tvekade han inte en sekund. - Det var en riktig aha-upplevelse, säger han.

Omkring 60 000 tusen människor befinner sig i Grekland sedan gränserna mot övriga Europa stängdes i mars 2016. Flera läger har upprättats för de människor som blev kvar, och de kan varken ta sig vidare eller återvända hem på grund av krig.

Snickrade ett kök

Via ett samarbete mellan Vi i villa, Grabber och FM Matsson åkte Anders Nilsson tillsammans med bland annat en rörmokare ner till flyktinglägret Ritsona i Grekland för att hjälpa människorna som bor i lägret.

– Vi hjälpte till att dra in vatten och avlopp till lägrets kvinnozon samt monterade kranar och skötrum för barn. Vi snickrade även ett kök så att de ska kunna diska utomhus, säger Anders Nilsson numera är pensionär och kände att han hade både tid och ork till att göra ett sådan resa.

Träffade möbelsnickare

Anders har en lång erfarenhet från byggbranschen och han hade tidigare funderat på att göra något liknande – när möjligheten dök upp tog han den direkt.
– Jag är väldigt tacksam att jag gjorde det och jag önskar att fler kunde göra det. Vi träffade möbelsnickare, restaurangägare, människor som tvingats att fly på grund av krig. De bor trångt och befinner sig i en hopplös situation, de vet inte var det ska ta vägen. Man blir tacksam för att man själv har det så bra.

Insamling via swish

Genom ett swhish-konto samlade de även in över 10 000 tusen kronor som oavkortat gick till en varmvattenberedare och verktyg samt kritor och papper till de barn som befinner sig i lägret.
– Nu förstår jag mer vad dessa människor har gått igenom. Resan var en riktig aha-upplevelse, säger Anders Nilsson.

Kaj Söderin
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Anders hjälpte migranter i Grekland

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig