info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Vvs-företag söker dyslektiker

Vvs-företaget Pipeline i nordvästra Skåne annonserar om att de gärna ser sökande med dyslexi. Vi ställde fem frågor till Niklas Wennström, grundare och delägare.

Varför söker ni människor som har läs och skrivsvårigheter till ert vvs-företag?
– Det är många framgångsrika människor som har dyslexi. Det är många uppfinnare, presidenter och entreprenörer som har det. Att de har kommit så långt tror jag beror på dyslexin.

Vad är det för fördel med att ha människor med dyslexi på en arbetsplats?
– Dyslektiker ser möjligheter i allt. De har ett extremt bra komihåg och minne. De har det övat upp minnet, eftersom de måste memorera i stort sett allt som sägs. Det går ju inte att skriva ner det.

Varför är det en bra kombination att vara rörmokare och dyslektiker?

– De kan på ett helt annat sätt se hur systemen är uppbyggda. De har lättare att lösa tekniska problem när saker och ting inte funkar. De läser inte i en bok, utan kan komma på lösningar själva. De har ett extremt bra komihåg och kan hålla många bollar i luften. De är duktiga på problemlösning och är kreativa.

Du har själv dyslexi. Hur var det för dig när du växte upp?
– Jag gick ut skolan och tänkte att jag var sämst på allt. Eftersom jag inte kunde läsa och skriva så hade jag dåliga betyg i alla ämnen, trots att jag var duktig på historia, geografi och religion. I skolan lärdes det ut på fel sätt.

Nu är du delägare och grundare av vvs-företaget Pipeline. När vände självförtroendet?

– När jag gick ut vvs-programmet hade jag inte behörighet i engelska, eftersom jag hade fått specialundervisning i svenska på grund av dyslexin. Jag var tvungen att gå om lärlingsprogrammet i Katrineholm. 2002 startade jag ett eget företag i ren ilska och revanschlust. 2013 startade jag Pipeline tillsammans med en kollega. Vi har vuxit från sex till 29 anställda på tre år. Det var revansch som drev mig och driver mig fortfarande.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Vvs-företag söker dyslektiker

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig