info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Klämdes under balkong

Två män skadades i måndags då de klämdes under en balkong som föll på ett bygge i Uppsala. Nu pågår utredningsarbete. Enligt polisen har den ene mannen kunnat lämna sjukhuset.

Olyckan inträffade under måndagskvällen på ett bygge av lägenheter i Uppsala. Båda männen fördes till sjukhus, en av dem med allvarliga skador.
Laurent Delvenne, miljöbrottsutredare på polisen i Uppsala, säger att den ene mannen har kunnat lämna sjukhuset under veckan.
En förundersökning om olyckan är inledd.
– Vi har kontakt med Arbetsmiljöverket och de inblandade företagen. Det är förhörsarbete och vår tekniker har varit dit. Jag vill inte uttala mig om själva orsaken eller ansvarsfrågan, säger Laurent Delvenne.
Men det som hände var att en balkong föll och att de hamnade under den. Är det korrekt?
– Ja, precis.
Enligt Upsala Nya Tidning, UNT, har en projektledare från byggherren Wallenstam sagt att olyckan inträffade för att man tagit bort de tillfälliga diagonalstagen som håller uppe balkongen innan de permanenta stagen var säkrade.
– Ja, det har stått i media. Men det vill jag inte bekräfta eller dementera nu, säger Laurent Delvenne.
De båda männen arbetade för en lettisk underentreprenör. Laurent Delvenne säger att en av dem är svetsare, medan han inte vet vilken yrkesgrupp den andre mannen tillhör. UNT uppger att de båda drabbade männen är 48 respektive 33 år gamla.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Klämdes under balkong

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig