info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hård kritik mot olycksföretag

Inget utrymme för att ifrågasätta fusk med säkerhet. Bristande kompetens. Tidigare anställdas kritik är hård mot företaget där en dödsolycka inträffade förra veckan, enligt Norrköpings Tidningar.

Norrköpings Tidningar skriver att flera tidigare anställda hört av sig till dem efter olyckan på ED Bygg i förra veckan. Den ledde till döden för en man i 50-årsåldern som föll från en balkongavsats på ett av företagets byggen.
Som vi tidigare skrivit var detta den tredje allvarliga olyckan på företaget inom 3,5 månader. Den tolfte november förra året gav ett bjälklag vika och fyra personer fick bland annat frakturer och nackskador. Den 26 januari skadades en praktikant svårt då en kapmaskin klöv hans underkäke.

”Får sparken direkt”

De som nu hört av sig till Norrköpings Tidningar vittnar om ett företag som bland annat pressar underentreprenörerna hårt och ofta vägrar betala. Vidare påstås att duktiga yrkesmän väljer att lämna ED Bygg för att de blir avfärdade då de påpekar brister på bygget.
Det uppges också att fel eller otillräcklig kompetens bland arbetare och platschefer bidrar till säkerhetsbrister.
– Gör du inte som du blir tillsagd får du sparken direkt, säger en person.
Han menar att det leder till att anställda inte protesterar mot slarv med säkerheten.

”Arbetar hårt med arbetsmiljöfrågor”

Företagets ägare Eddy Demir ger en annan bild.
– Från dag ett när vi startade det här företaget har vi arbetat väldigt hårt med arbetsmiljöfrågor och säkerhet, vi är väldigt noga och är certifierade, säger han till Norrköpings Tidningar.
Han säger att platscheferna är fantastiska duktiga akademiker med många års studier som absolut kan leda ett arbete. Han känner inte igen sig i att det skulle vara lågt i tak på företaget. Vidare konstaterar Eddy Demir att man har krisplaner och att en krisgrupp med kurator kom på plats efter olyckan förra veckan.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hård kritik mot olycksföretag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig