info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fackets bostad till KF-chef

Att KF-direktören Tommy Ohlström fått en lägenhet via Kommunal kopplades under gårdagen samman med att hans fru arbetat på Byggnads. Enligt Byggnads finns inget samband.

Aftonbladet fortsatte igår sin granskning av de uppmärksammade affärerna inom Kommunal. Nu avslöjades att Kooperativa förbundets vd Tommy Ohlström fått en 180 kvadratmeter stor hyreslägenhet från Polstjärnans bestånd. Polstjärnan är Byggnads och Kommunals gemensamma fastighetsbolag.
Tommy Ohlström och hans fru sålde en bostadsrätt för över tio miljoner kronor då de nyligen flyttade till lägenheten. Han har uppgett till Aftonbladet att hans hustru anmälde intresse för en större lägenhet då hon arbetade på Byggnads, en anställning som avslutades 2006. Han uppgav också att hon gjorde den anmälan till Kommunal, om han minns rätt. Förra året ska sedan Anders Bergström, Kommunals tidigare kassör som nu fått lämna sina uppdrag i samband med skandalerna, ha hört av sig och erbjudit en bostad.
Göran Tinglöv som är fastighetschef på Byggnads avfärdar alla samband med den tidigare anställningen på Byggnads.
– Kommunal har släppt en av sina lägenheter till Ohlström och vi har inte varit inblandade från Byggnads sida över huvud taget. Det har inte med hennes tidigare anställning här att göra ett dugg, säger han.
Byggnads och Kommunal förmedlar var för sig sin del av lägenheterna i fastighetsbolaget.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fackets bostad till KF-chef

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig