info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Förlust för Peab – höjer utdelning

Peab redovisar minussiffror för årets sista kvartal. Rörelseresultatet hamnade på -217 miljoner kronor. Orsak: nedskrivning på 800 miljoner kronor för Mall of Scandinavia.

Att Peab skulle visa upp ett negativt resultat för årets sista kvartal var väntat. Byggbolaget har redan tidigare gått ut med att de skulle göra en nedskrivning för bygget av jättegallerian Mall of Scandinavia i Solna. Nu vet vi att förlusten förväntas hamna på 800 miljoner kronor. Men det är en summa som framöver kan komma att förändras då det fortfarande pågår förhandlingar med beställaren. Projektet har enligt vd:n Jesper Göransson varit ”extremt utmanande ifrån det att kontraktet tecknades i slutet av 2011”.

Högre aktieutdelning

För helåret landade bolagets vinst efter skatt på 798 miljoner kronor, vilket var lägre jämfört med 2014 då vinsten blev 1 027 miljoner kronor. Styrelsen föreslår att aktieutdelningen höjs med 35 öre. Från 2:25 kronor per aktie 2014 till 2:60 kronor 2015.
Bolaget ser positivt på framtiden, men ser även en del problem med att hantera den starka byggkonjunkturen. Jesper Göransson skriver i rapporten att ”det finns utmaningar att hantera i ett starkt konjunkturläge. Resursbrist framförallt i storstadsregionerna, kostnadsökningar på till exempel underentreprenader samt ökade markpriser”.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Förlust för Peab – höjer utdelning

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig