info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Missnöje med hantverkare

Hantverkstjänster är de tjänsteköp som leder till flest klagomål, enligt Konsumentverket. Nästan ett av tio klagomål till kommunala konsumentvägledningar gäller sådana köp.

Konsumentverket konstaterar att hantverkartjänster legat högst på klagotoppen ända sen man började göra mätningarna för tio år sedan. 9,4 procent av klagomålen som kommunernas konsumentvägledare tog emot förra året gällde hantverkartjänster, närmare bestämt reparation och underhåll av bostad. På andra plats kommer klagomål på mobiltelefoni, 5,6 procent av klagomålen gällde detta.
Allra mest stack hantverkartjänsterna ut i Stockholms län där hela 15,7 procent av klagomålen gällde sådana köp.


Läs mer

Så undviker du kundernas missnöje

Lista: Så många klagade på hantverkare i ditt län

Enligt Konsumentverkets sammanställning gäller missnöjet vanligen att tjänsterna blivit dyrare, att de tog längre tid eller inte blev utförda på det sätt som konsumenten trodde var överenskommet. Klagomål till konsumentvägledarna leder inte i sig till någon prövning som ger den ena eller andra rätt. Kommunerna erbjuder konsumenterna vägledning i olika utsträckning och har alltså registrerat när de tagit emot samtal som gällt missnöje inom olika områden.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Missnöje med hantverkare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig