info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fastklämd under betongblock

En man räddades vid midnatt i Trelleborg efter att ha suttit fastklämd med armen under ett betongblock. Mannens skador bedöms vara allvarliga, men inte livshotande.

Larmet kom till räddningstjänsten kvart över tolv på natten, uppger trelleborgsallehanda.se Anhöriga till mannen blev oroliga när han inte kom hem från en arbetsplats, enligt polisen ett betong- och smidesföretag. Dottern gick till pappans arbetsplats för att se vad som hänt och upptäckte att pappan skrek på hjälp inifrån.

Inga livshotande skador

Dottern larmade räddningstjänsten och försökte själv att hjälpa sin pappa. När räddningstjänsten var på plats försökte de att få bort det tunga blocket med hjälp av så kallade lyftkuddar, som ofta används vid sådana situationer. Mannen var vid medvetande och fördes sedan till Skånes universitetssjukhus i Malmö. Där bedömdes skadorna vara allvarliga, men inte livshotande. Polisen rubricerar olyckan som en arbetsplatsolycka och enligt trelleborgsallehanda.se ska olyckan vara anmäld till Arbetsmiljöverket. Företaget ska också göra en intern utredning av olyckan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fastklämd under betongblock

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig