info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Målet: 250 000 bostäder 2020

Regeringens mål är att bygga 250 000 bostäder fram till 2020. Miljonprogrammen ska också upprustas. Men Byggnads anser att regeringen kan göra mer för att få igång bostadsbyggandet.

För att möta bostadsbristen satsar nu regeringen på ett ökat bostadsbyggande. Enligt dagens budgetproposition är regeringens mål att 250 000 bostäder ska byggas fram till 2020. Regeringen kommer att med olika insatser stimulera ett kraftigt ökat bostadsbyggande. Förutsättningarna ska ses över för att stärka kreditgivningen för nybyggnation, samt för att skapa incitament för byggandet av små, energieffektiva hyresrätter eller studentlägenheter.

Skapar arbetstillfällen

Regeringen satsar också på att renovera flerbostadshus i miljonprogramsområden som bland annat ska bidra till energieffektivisering. Upprustningarna skapar också arbetstillfällen. Byggnads tycker att bostadspolitiken har fått en helt ny inriktning än med Alliansregeringen, som lämnade allt åt marknaden. Samtidigt anser Byggnads att regeringen kan göra mer för att igång bostadsbyggandet.

”Fler konkreta satsningar”

– Detta är bra, men jag hade velat se fler konkreta satsningar. Byggnads kommer att ligga på regeringen så att vi får igång bostadsbyggande, säger Johan Lindholm, ordförande i Byggnads i ett pressmeddelande.
Sveriges Byggindustrier ser också positivt på att regeringen vill möta bostadsbristen, men att det krävs långsiktighet och samarbete för att målet med 250 000 nya bostäder ska nås till 2020.
Enligt Boverket är prognosen för i år att det ska byggas 37 000 bostäder. Men Boverket har räknat ut att det behövs 45 000 bostäder per år för att tillgodose behoven.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Målet: 250 000 bostäder 2020

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig