info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

60 miljoner till Arbetsmiljöverket

Regeringen gör rejäla satsningar på arbetsmiljön i årets budget. Arbetsmiljöverket får ökade anslag på 60 miljoner kronor från och med 2015. Byggnads välkomnar satsningen.

I dag la regeringen fram sitt budgetförslag för 2015. Regeringen investerar omkring 25 miljarder kronor i olika reformer. Som Byggnadsarbetaren berättade om i går kommer Arbetsmiljöverket att få ökade satsningar. I budgeten förslås Arbetsmiljöverket får 60 miljoner kronor i ökade anslag från och med 2015.

Satsningar på skyddsombuden

Regeringen vill också satsa på den regionala skyddsombudsverksamheten och föreslår att anslagen ökar med 10 miljoner kronor 2016. Regeringen satsar dessutom på särskilda utbildningsinsatser inom den regionala skyddsombudsverksamheten och föreslår att anslaget ökar med 3 miljoner kronor. Byggnads välkomnar satsningen.
– Byggnads har under flera år drivit frågan om en säkrare arbetsmiljö och att det behövs ökade resurser till Arbetsmiljöverket. Regeringen ökar också anslagen till den regionala skyddsombudsverksamheten, vilket är ett bra sätt att stärka arbetsmiljöarbetet på arbetsplatserna, säger Johan Lindholm, Byggnads ordförande i en kommentar.
Satsningar fortsätter även på särskilda förebyggande insatser för kvinnors arbetsmiljö, vilket påbörjades 2011. Anlagen föreslås öka med 15 miljoner 2015 och 10 miljoner 2016.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 60 miljoner till Arbetsmiljöverket

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig