info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Föll nio meter på kraftvärmeverk

En ställningsarbetare föll nio meter på en arbetsplats i Stockholm i förra veckan. Arbetaren fick inte livshotande skador, men befinner sig fortfarande på sjukhus.

Olyckan inträffade i Hjorthagen, en stadsdel i nordöstra delarna av Stockholm torsdagen den 4 september. Enligt uppgifter från Arbetsmiljöverket arbetade ställningsbyggaren med att bygga ett kraftvärmeverk i ett arbetslag som handräckare. Av okänd anledning förflyttar sig personen från sitt arbetslag och går in i ett annat arbetslags område.

Faller nio meter

För att ta sig dit har personen klättrat över ett räcke och trillat ner i en öppning i golvet som är cirka 0,5 meter brett. Arbetaren faller cirka nio meter landar på betonggolvet på våningen under. Personen får ont i kroppen och tas om hand av arbetskamrater som håller i hans nacke. Den skadade transporterades till sjukhus för vidare undersökning och behandling.

Inga livshotande skador

– Personen har inga livshotande skador. Vi måste avvakta utredningen som pågår för att fastslå orsaken till olyckan, säger Fredrik Rosengren, safety manager på Fortum värme.
Polisen har varit på platsen och hört vittnen och arbetskollegor. Utredningen har påbörjats. På arbetsplatsen håller JM på att bygga ett biobränsleeldat kraftvärmeverk och Fortum är byggherre. Ställningsarbetaren ska vara en underentreprenör till JM, enligt uppgifter från Fortum.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Föll nio meter på kraftvärmeverk

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig