info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Släpp in unga i styrelsen"

En ungdomsrepresentant ska vara adjungerad i förbundsstyrelsen. Det beslutades på Byggnads kongress i dag.

2010 beslöt kongressen att ta med ungdomsrepresentanter i regionstyrelserna. Enligt Byggnads Skåne, som skrivit motionen UV1, har detta gjort att ungdomar runt om i landet gjort sin röst hörd och lärt sig hur styrelsearbetet fungerar. Byggnads Skåne vill nu gå ett steg längre och öppna upp för ungdomsrepresentanter i förbundsstyrelsen.

Bifalla motionen

I motionen står att ungdomar skulle tillföra mycket i förbundsstyrelsens arbete. Och att minst en ungdom i varje region skulle vara mogen för den uppgiften.
– Förbundsledningen kanske känner sig som 23, men de är inte det. De har inte perspektiv på våra frågor, säger Charlie Håkansson, kongressombud från Byggnads Skåne.
Flera kongressombud var uppe talarstolen och yrkade på att kongressen skulle bifalla motionen.

Unga är nu

– Unga är inte framtiden, unga är nu, sa Jack Rolka, kongressombud från region Väst och syftade på SSU:s förbundssekreterare Ellinor Erikssons tal tidigare under förmiddagen.
– Släpp in ungdomarna, sa Pierre Esbjörnsson, kongressombud från region Skåne.
Förbundsstyrelsen hade först avslagit motionen och Patrik Östberg, Byggnads förbundssekreterare, hänvisade till den arbetsgrupp som tillsatts och skulle ta ställning till frågan i december. Efter debatten ändrade förbundsstyrelsen sig och biföll motionen, det vill säga att en ungdoms representant ska vara adjungerad i förbundsstyrelsen.

* adjungera innebär ett tillfälligt upptagande av person som medlem i en mötesförsamling. Oftast är en person adjungerad med närvaro-, yttrande. eller yrkanderätt dock sällan beslutanderätt

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Släpp in unga i styrelsen"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig