info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Inspektörerna är mer och mer ute på fältet"

"Mina inspektörer är mer och mer ute på fältet." Håkan Olsson, avdelningschef för Arbetsmiljöverkets inspektionsavdelning, kommenterar att skyddsombud slutat ringa om farliga byggen.

Byggnads ombudsmän säger att de slutat ringa till er om livsfarliga jobb, för ni kommer ändå aldrig ut. Hur kommenterar du det?
-Det är olyckligt om de känner att vi aldrig har tid att komma ut. Jag har mina inspektörer mer och mer ute på fältet och försöker skapa förutsättningar för dem att vara där. Men jag har inga medarbetare som sitter och väntar på att sticka ut hals över huvud.

Håkan Olsson betonar att ett bygge är en arbetsplats där riskerna uppstår dag från dag. Att det är en föränderlig arbetsmiljö till skillnad från på många andra av Sveriges arbetsplatser. Det gör det i många fall svårt att komma ut i tid.
Han öppnar för en dialog med fackliga företrädare.
– Vi får fundera på hur vi i dialog med dem också i vissa fall ska kunna bli bättre på att möta deras signaler och förväntningar. Men vi kommer fortsatt att vara hårda i våra prioriteringar, så vi verkligen är på de ställena där vi bedömer att vi gör mest nytta.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Inspektörerna är mer och mer ute på fältet"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig