info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Het byggmarknad i Umeå

Byggmarknaden är het i Umeå just nu. Flera byggprojekt är på gång och arbetslösheten är lika med noll.

Det byggs som aldrig förr i Umeå. Flera bostadsprojekt är på gång, ett nytt badhus håller på att byggas och det byggs skolor. Byggandet av Ikea-varuhuset har precis startat med markarbeten. Intill Ikea-bygget kommer det att byggas ett köpcentrum, med flera butiker.
– Det ser jättebra ut. Umeå är en studentstad som har vuxit sedan förra finanskrisen, säger Thomas Rolén, ordförande i Byggnads region Västerbotten.

Fördubblat sin personal

Enligt Thomas Rolén finns det i princip inga arbetslösa byggnadsarbetare i Umeå, däremot finns det ett tiotallärlingar som inte fått någon anställning. I hela Västerbortten finns det däremot arbetslöshet bland byggnadsarbetare i Lycksele och Skellefteå. Att byggmarknaden är het innebär att byggbolagen nu tvingas tacka nej till fler byggjobb. Ett av dem är Vännäsbyggarna. Byggföretag har flera byggprojekt på gång bland annat bostäder och två stora offentliga upphandlingar som rör skola och förskola.
Företaget har nyanställt dubbelt så många sedan ett år tillbaks och har nu 30 personer anställda. 23 av dem är yrkesarbetare.
– Vi har nått taket, men det kanske ser annorlunda ut om sju månader, säger Per Linghult vd på Vännäsbyggarna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Het byggmarknad i Umeå

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig