info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kravet på Rimec: 7,8 miljoner

Skatteverket har beslutat att Rimec Cyprus ska betala in arbetsgivaravgifter för de polska arbetare som jobbade på bygget av Filbornaverket i Helsingborg.

Inger Herding – samordnare på Skatteverket – säger till tidningen att Skatteverket anser att arbetsgivaravgiften ska betalas i Sverige.
– Grundregeln är att arbetsgivaravgiften ska betalas i det land arbetet utförs.
För Rimec Cyprus del handlar det i detta fall om arbetet på Filbornaverket från slutet av 2010 till och med 2012. Inga arbetsgivaravgifter har betalats in under den perioden. De flesta arbetarna kom från Polen. De övriga från andra europeiska länder.
Rimec Cyprus har hänvisat till den så kallade flerstatsregeln och att de redan betalat sociala avgifter på Cypern. Förklaringar som Skatteverket inte accepterade.
Det var NCC som var huvudentreprenör på bygget av Filbornaverket. De tog i sin tur in det irländska bemanningsbolaget Atlanco Rimec som underentreprenör. De gick ett steg till och lät det egna dotterbolaget Rimec Cyprus bygga kraftvärmeverket och stå som arbetsgivare. Rimec Cyprus är registrerat på Cypern.

Tidigare krav på 11 miljoner

I slutet av 2011 fick ett annat bolag i Rimeckoncernen ett krav från Skatteverket. Efter en granskning kom myndigheten fram till att bolaget skulle betala in cirka elva miljoner kronor i obetalda skatter och avgifter för 2007 och 2008.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kravet på Rimec: 7,8 miljoner

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig